"Trabzon'da korku ve şiddet"

Kulüp başkanı Ferhat Aydoğdu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, toplumsal duyarlılığı yükseltmek ve toplumun bireyleri olarak ufukları ve imkanları ölçüsünde kendi kendilerine yükledikleri sorumlulukları gerçekleştirmek içi

"Trabzon'da korku ve şiddet"

Kulüp başkanı Ferhat Aydoğdu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, toplumsal duyarlılığı yükseltmek ve toplumun bireyleri olarak ufukları ve imkanları ölçüsünde kendi kendilerine yükledikleri sorumlulukları gerçekleştirmek için ürettikleri projeleriyle üniversite bünyesinde çalıştıklarını söyledi.

Üniversitenin şehirden kopuk olmaması gerektiğini, öğrencisi, öğretim üyesi ve yönetimiyle Trabzon halkı ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak duyarlılıklar geliştirmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Aydoğdu, ''Bu yüzden hem üniversite içinde öğrenciler arasında, hem öğrenciler ve Trabzonlular arasındaki kültür, sanat, paylaşım ve etkileşim artırılmalıdır. Temel sorunlarımızla, tüm kesimleri bu duyarlılığa ortak ederek hep birlikte mücadele edebiliriz'' dedi.
Aydoğdu, isimlerini saymaktan bile ürktükleri şiddetin binbir halini gördüklerini ve şiddetin yer aldığı olaylara tanık olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
''Şiddeti bireysel ve toplumsal korkularımızla beslediğimizi düşünüyoruz. Hiçbirimiz bu şiddet sarmalından memnun değiliz. Trabzon'da, ülkede ve dünyada yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz şiddet olaylarını, şiddetin toplumsal köklerini tartışacağımız bir panel düzenliyoruz. Katkı sunmaya çalıştığımız şiddet tartışmasının büyüyerek devam etmesi, şehirde ve ülkede yankı bulması, daha fazla kesimin bu konuyu tartışmaya başlaması dileğiyle, küçük ama umut dolu bir mum yakmaya çalıştık.''

Aydoğdu, yöneticiliğini KTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şengül Öymen Gür'ün yapacağı ''Korku ve Şiddet Kültürü'' konulu panelin 28 Kasım Cuma günü saat 15.00'de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini, panele konuşmacı olarak yazarlar Oya Baydar ile Sezai Sarıoğlu'nun katılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler