Trabzon'da kaç belgeli servis aracı var ?

Trabzon Umumi Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tayyar Demir, yönetim kurulu üyeleri ve servisçilerle beraber akşam yemeğinde buluşarak, belgesiz servis taşımacılığı yapanlar hakkında toplantı yaptı.Korsan olarak servis taşımacılığı yapanların m

Trabzon'da kaç belgeli servis aracı var ?

Trabzon Umumi Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tayyar Demir, yönetim kurulu üyeleri ve servisçilerle beraber akşam yemeğinde buluşarak, belgesiz servis taşımacılığı yapanlar hakkında toplantı yaptı.

Korsan olarak servis taşımacılığı yapanların masaya yatırıldığı toplantıda basını bilgilendiren Demir, Trabzon’da 235 adet resmi belgeli servis aracı olduğunu belirterek, korsan öğrenci servisi çekenlerle büyük sorun yaşadıklarını söyledi.

Öğrenci velilerine de seslenen Demir, “anne baba olarak sizlerin minik yavrularınızı kimlere emanet ettiğini bilmeniz çok önemlidir. Bir sorun olduğunda yasal olmayan kişiler hakkında başvuruda bulunup hakkınızı arayamazsınız” dedi. Yasal olarak servis taşımacılığı yaptıklarını belirten Demir, “Bizler yasal yollardan servis taşımacılığını meslek edinmiş ve geçimini bu yolla kazanan servis şoförleriyiz.

Hem öğrenci güvenliğinin sağlanması hem de bizlerin mağduriyetinin giderilmesi için Trabzon kamuoyunun dikkatini çekmek istedik.bu vesile ile bugüne kadar korsan öğrenci servisi yapan kişilere karşı gerek belediyemizin gerek valiliğimizin yaptığı çalışmaları takdir ediyor bu çalışmaların artarak ve sıklaşarak devam etmesini talep ediyoruz. Yasal olmayan yollardan korsan taşımacılık yapanların daha pratik tespit edilmesi için bu işi yasal yapan araçların farklı bir harf grubunda toplanması sorunun çözümüne ciddi katkılar yapacaktır” diye konuştu.

Demir, 235 tane servis aracının Trabzon’a yeteceğini belirterek, “Biz bu işi layıkıyla yapan 235 tane servis aracımızla birlikte Trabzon genelinde hizmet etmekteyiz ve Valilik, Belediye ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışmada bizim 235 tane belgeli resmi aracımız Trabzon’da mevcut olan okullarımıza 3 servis yaptığı takdirde servis araçlarımız okullarımıza yetmektedir ve bunun bir fazlası da Trabzon’da servise girmeyecektir. Biz Trabzon’un servis taşımacılığını mevcut araçlarımızla yapacağız.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet ve Belediyede yapılan görüşmelerle bundan sonra sıkı denetimlerin olacağı tarafımıza iletilmiştir. Korsan araçlara yönelik bu yapılacak sıkı denetimlerde ağır para cezaları uygulanacak olup, bundan sonra kanun ne derse o olacaktır. Burada okul müdürlerimize de büyük görev düşüyor. Okul müdürlerimizin okullarına gelen korsan araçları milli eğitim ve odamıza bildirmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel