Trabzon'da İsrail protesto edildi

Atatürk Alanı'nda toplanan Mazlumder ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şubesi üyeleri, İsrail aleyhine pankart ve dövizler açtılar. Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, burada yaptığı basın açıklamasında, ABD ve Birleşmiş Milletler Güvenlik K

Trabzon'da İsrail protesto edildi

Atatürk Alanı'nda toplanan Mazlumder ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Trabzon Şubesi üyeleri, İsrail aleyhine pankart ve dövizler açtılar.
Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, burada yaptığı basın açıklamasında, ABD ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, vahşi saldırıları sadece kınamakla geçiştirmesinin artık yadırganmadığını söyledi.

Çınar, İsrail'i Filistin'deki hava harekatını derhal durdurmaya çağırarak, şunları kaydetti:
''İsrail, tecrit altındaki Gazze halkına yönelik insani yardımların yerine ulaşabilmesi için uyguladığı ablukayı kaldırmalı. Bir halkın yok edilmesi anlamındaki insanlık suçu olan soykırımın durdurulması gerekir. Uluslararası toplumu da bu insanlık dışı olaya tepkisiz kalmamaya ve acil olarak insani yardım ellerini Gazze halkına uzatmaya davet ediyoruz.''

İHD Trabzon Şubesi'nce yapılan açıklamada da, saldırılardan vahim olanın, bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen katliamların sorumlularından hesap sorulmaması olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin saldırganlık ve katliam politikalarıyla varlığını sürdüren İsrail devletiyle her türlü siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkilerini kesmesi gerektiği kaydedildi.

Grup, bir süre ''İsrail, Filistin üzerinden elini çek'', ''Hepimiz Filistinliyiz'' şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel