Asım Aykan İsrail'i lanetledi

Trabzon Ak Parti Milletvekili Asım Aykan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.İşte Asım Aykan'ın açıklaması:"Hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun, kendisine “insan” diyen herkesin, İsrail'in Gaz

Asım Aykan İsrail'i lanetledi

Trabzon Ak Parti Milletvekili Asım Aykan, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

İşte Asım Aykan'ın açıklaması:

"Hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun, kendisine “insan” diyen herkesin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi saldırısı karşısında, tarifsiz bir üzüntü, öfke ve utanç duymaması mümkün değildir. Onlarca yıldır Ortadoğu'da hüküm süren savaş ve zulüm ortamının son bulması ve huzurun daim olması için tarihi misyonuna uygun olarak arabuluculuk üstlenen ülkemizin, başta sayın Başbakanımızın iyi niyetli gayretlerine rağmen, İsrail devleti yöneticileri saldırganlıklarından vazgeçmemektedirler"

"Sadece Gazze değil barış çabaları ve umutları da bombalanarak masum çocukların bedenleri ile birlikte enkaz altında kalmıştır. İnsanlık, barış yerine savaşı, huzur yerine işkenceyi seyretmektedir. Dünya siyasetini yöneten sözüm ona uygar ülkeler bu vahşeti durdurmak için kılını bile kıpırdatmamaktadır"

"Onlarca savaş uçağı ile hedef gözetmeksizin Gazze'de sivillerin üstüne yüzlerce ton bomba atarak masum insanları öldürmenin, savunma hakkının kullanılması olarak nitelendirilmesi, ancak katillerin bahanesi olabilir.
İsrail hükümet yetkililerinin iç siyasi amaçlar için “adeta ben daha fazla masum çocuk ve kadın öldürürüm” vaadini ispatlamak için giriştikleri saldırı, kara bir leke olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır. Bu büyük insanlık suçunu işleyenleri, asgari de olsa vicdan sahibi herkes affetmeyecektir.
Tarih boyunca masum kanı ile beslenenlerin sonu, döktükleri kanda boğulmak olmuştur. Gazze'de masum kanı dökenlerin akıbeti de aynı olacaktır"

"Masum Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, İstiklâl Şairimizin dediği gibi, “Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!” bu vahşeti yapanları lânetliyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel