Trabzon'da borsalar arasında işbirliği

Ordu TB Meclis Başkanı Salih Güney ile Aydın TB  Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı  Adnan Bosnalı ve beraberlerindekiler, Trabzon TB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nu ziyaretlerinde borsalar

Trabzon'da borsalar arasında işbirliği


Ordu TB Meclis Başkanı Salih Güney ile Aydın TB  Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı  Adnan Bosnalı ve beraberlerindekiler, Trabzon TB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nu ziyaretlerinde borsaların işbirliği ve ortak çalışma konuları üzerlerinde durdular.

Ordu TB Meclis Başkanı Salih Güney, fındık gibi stratejik bir üründe sadece borsaların değil, sektörün tüm kesimlerinin işbirliği içinde hareket etmesiyle sorunların çözülüp kazanımların artabileceğine dikkat çekerek, “Özellikle fındığın ana üretim bölgesi olan Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde fındık ağaçları oldukça yaşlanmıştır. Verim ve kalitenin düşmesine neden olan bu yaşlılığın ortadan kaldırılması için acilen çalışma yapılmalıdır. Buna da öncülük etmeliyiz” dedi.

Mehmet Cirav ise, borsa olarak sektörü bir bütün kabul ederek çalıştıklarına dikkat çekerek, verim ve kalitenin artması için üreticiye destekte uygulanan alan bazlı sistemin yerine ürüne dayalı sisteme geçilmesi gerektiğini, bunun için de ortak çaba gösterilmesini istedi.

-Aydın Ticaret Borsası heyeti..

Aydın Ticaret Borsası heyeti, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı beraberinde Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel  ve 15 kişilik meclis üyeleri ile Trabzon TB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve başkan yardımcısı Mehmet Özer ile görüştüler.

Adnan Bosnalı, Türkiye’nin sahip olduğu doğal imkanlarla her türlü tarım ürününü üretebildiğine vurgu yaparak, “Fındık ve zeytin gibi tarım ürünlerimiz ülkemizin ihracatında da önemli yer tutmaktadır. Bu gibi stratejik ürünlerin üretiminden tüketimine kadar her aşamasında sürdürülebilir ve bilinçli tarım işletmeciliği yaparak hem kendimizi doyurmak hem de ihracat yaparak ülkemize döviz kazandırmak imkanımız var. Bunun için ortak hareket çok önemlidir” dedi.

Trabzon TB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’da, devletin özellikle tarımsal ihraç ürünlerine ayrı bir önem vermesi gerektiğini belirterek, fındık sektörünün son yıllarda istikrarının arttığını, bunun verim ve kalitenin arttırabileceği politikalarla desteklenmesi gerektiğini bildirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel