Trabzon'da başhekime saldırı

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Dahiliye Servisi'nde hastalarına vizite çıkan Başhekim Yardımcısı Dr. İmrah Bahçeci'ye fenalaşan bir hastanın yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu. Başka bir doktorun hastası olduğu öğrenilen

Trabzon'da başhekime saldırı
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Dahiliye Servisi'nde hastalarına vizite çıkan Başhekim Yardımcısı Dr. İmrah Bahçeci'ye fenalaşan bir hastanın yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu.

Başka bir doktorun hastası olduğu öğrenilen hasta yakınlarına güvenlik görevlileri müdahale etmekte yetersiz kalınca polis ekiplerinden yardım istendi.

Hastaneye çok sayıda polis ekibi gönderilirken, yaklaşık 10-15 kişiden oluşan hasta yakını hastane dışına çıkartılarak sakinleştirildi. Olayla ilgili olarak Dr. İmran Bahçeci'nin ise herhangi bir şikayette bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan olayla ilgili olarak Trabzon Tabib Odası Başkanı ve aynı zamanda aynı hastanede Başhekim Yardımcılığı yapan Dr. Aydın Aydın, bir kınama mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda “Fatih Devlet Hastanesi doktorlarından Başhekim Yardımcısı ve Dahiliye Uzmanı Dr. İmran Bahçeci'ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Fenalaşan bir hastaya müdahale esnasında hasta yakınları tarafından müdahaleyi etkileyici biçimde sözlü ve fiili saldırı yapılmasını kınıyoruz.

Doktorlara, sağlık personeline ve kuruluşlarına şiddeti cesaretlendirici ve neredeyse olağan hale gelen bu tabloların artması endişe vermektedir.

Gerekli önlemlerin alınması ve yaptırımların uygulanması için geriye dönüşü olmayan travmalar mı yaşayalım ?” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler