Trabzon'a yeni iç hatlar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, otoyollarla, haberleşme teknolojileriyle Türkiye'yi havadan ve karadan kuşattıklarını belirterek, "İstiyoruz ki Türkiye haberleşme ve teknoloji çağını ıskalamasın" dedi. Yapımı tamamlanan Trabzon Havalimanı İç Hatlar Term

Trabzon'a yeni iç hatlar

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, otoyollarla, haberleşme teknolojileriyle Türkiye'yi havadan ve karadan kuşattıklarını belirterek, "İstiyoruz ki Türkiye haberleşme ve teknoloji çağını ıskalamasın" dedi.

Yapımı tamamlanan Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası'nın açılış töreni Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldırım, temeli yine kendisi tarafından 2006 yılında atılan Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası'nın bir takım ilaveler sebebiyle açılışının geciktiğini ancak sonunda Trabzon'a yakışır, Avrupa standartlarında çok modern bir terminal binasının ortaya çıktığını söyledi.

AK Parti iktidarında yapılan çalışmalarla Trabzon'un Karadeniz'in merkezi, parlayan yıldızı haline geldiğini söyleyen Bakan Yıldırım, aynı çalışmaların yurdun her bir köşesinde yapıldığını vurgulayarak, "Hükümet olarak başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Bakanlar Kurulu, Meclis ve yerel yönetimlerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. İktidara gelişimizin 6. senesini iki gün önce doldurduk. Bu süre zarfında 3 tane seçim geçirdik. Bütün bu seçimlerde vatandaş her seferinde artan bir şekilde arkamızda
oldu. Herhalde kara kaşımıza gözümüze meraklı değiller. Yapılan hizmetlerden dolayı bize destek verdiler. Yapılan hizmetler ortada" dedi.

Trabzon'un fahri hemşehrisi olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, "Hiçbir zaman Trabzon'un eksiklikleri sahipsiz kalmaz. Şartlar ne kadar zor olursa olsun bu eksikleri gidermek boynumuzun borcudur, fahri hemşehri olmanın gereğidir. Trabzon'a şimdi bir borcumuz daha var. Trabzon'a yeni bir iş sahası olacak bir karar aldık. Trabzon'a bir çağrı merkezi kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vodafonu'u ilk çağrı merkezini Trabzon'a kurması için ikna ettik. Yer konusunda gerekli destekleri vereceğiz ve Trabzon'un
istihdamına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

"OTOYOLLARIYLA, HABERLEŞME TEKNOLOJİSİYLE TÜRKİYEYİ HAVADAN VE KARADAN KUŞATIYORUZ"
Türkiye'nin her köşesinde çalışmalar yapıldığını ve halka hizmet götürüldüğünü anlatan Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Memleketin her köşesinde hizmet var. Yollarımızla Türkiye'yi doğudan batıya kuşattık. Haberleşme otoyollarıyla, internet otoyollarıyla Türkiye'yi havadan ve karadan kuşatıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye haberleşme ve teknoloji çağını ıskalamasın."

Dünyayı etkileyen ekonomik krizle ilgili konuşan Bakan Yıldırım, "Kriz elbette ki var. Dünyada kriz var ama bu bizim ürettiğimiz bizden kaynaklanan bir kriz değil. Bu kriz tabii ki bizi de etkileyecek. Ancak bu konularda önemli tecrübeler yaşamış Türkiye bugün birçok ülkenin konuştuğu önlemleri tedbirleri yeni yeni konuşur hale geldi. Moralimizi yüksek tutmalıyız.

Durmadan yorulmadan yılmadan yola devam etmeliyiz. Kriz varsa da yoksa da devam. Bu işler hız kesmeye gelmez. Hazır ivme alıp hızlanmışız
birbirimizi destekleyeceğiz. Korku pompalamaya moral bozmaya lüzum yok. Vatandaşımız yöneticilerden olumsuz mesajlar değil, geleceğe yönelik olumlu mesajlar bekliyor. Korkacak moral bozacak hiçbir yeşimiz yok. Bugünlere kendi gayretimiz ve milletimizin desteğiyle geldik. Bundan sonrasını özgüvenimiz ve milletin desteğiyle getireceğiz. Türkiye bu potansiyele sahip" şeklinde konuştu.

"GERÇEK ATATÜRKÇÜLÜK HALKA HİZMET ETMEKLE OLUR"
İktidarın çalışmalarını anlatan Bakan Özak da, geçmiş iktidarlar döneminde de çalışmalar yapıldığını ancak bunların AK Parti iktidarında yapılan çalışmalarla kıyaslanamayacağını söyledi. Kendilerini muhafazakar demokrat olarak tanımladıklarını ancak Atatürkçülüğü de kimseye bırakmayacaklarını dile getiren Özak, en büyük Atatürkçülüğün halka hizmet yapmak olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarında ayrım yapmadan herkese hizmet yaptıklarını söyleyen Bakan Özak, "Bizim dönemimizde havayolları halkın yolu haline geldi. 2000'de 8 milyon kişinin taşındığı havayollarında 2008'de 32,5 milyon kişi uçuyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez demir, deniz, hava ve karayollarına bu kadar önemli veriliyor. Cumhuriyet tarihinin en uzun karayolunu yaptık. Yol medeniyettir dedik. Cumhuriyet tarihinin en fazla okul ve dersliğini bu dönem yaptık. Sağlıkta, eğitimde çok önemli hizmetler gerçekleştirdik" dedi.

"İÇ HATLAR TERMİNAL BİNASI 30 MİLYON 253 BİN YTL'YE MAL OLDU"
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ise, yeni Terminal Binası ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası, 6 bin 500 metrekarelik alanda inşa edildi. Terminal binasında her türlü yolcu konforunun düşünüldüğü geniş ve ferah yolcu salonları, rahat alışveriş ve dinlenme mekanlarına sahip toplam 7 bin 680 metrekarelik yolcu hizmetle alanları, 28 adet check-in bankosu, 4 adet bagaj alım konveyörü, 10 bin metrekarelik otopark, 100 metrekarelik apron bariyer binası yer alıyor. Terminal Binası 30 milyon 253 bin 408 YTL'ye mal oldu."

Yıldırım ve Özak, konuşmaların ardından Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası'nın açılışını yaparak konuklarla birlikte yeni terminal binasını gezdi.

Törene Bakan Yıldırım ve Özak'ın yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, AK Parti Trabzon milletvekilleri Mustafa Cumur, Asım Aykan, Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve çok sayıda kişi atıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler