Trabzon Üniversitesi öğrencileri Ordu'yu keşfetti

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Ordu’ya gezi düzenledi.

Trabzon Üniversitesi öğrencileri Ordu'yu keşfetti

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir etkinlik düzenledi.Öğrenciler Ordu’da coğrafi işaret almış Yalıköy Köftesi’ni tattı ve tarihi Yason Kilisesi'ni gezdi.

Etkinliğin proje koordinatörlüğünü Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Yüksel Özmen üstlenirken, proje yürütücülüğünü Selin İşleyen, Yaren Aliyazıcıoğlu ve Elif Beyzanur Ermiş üstlendi. Öğrenciler, bu özel etkinlikte hem eğlenceli anlar yaşadılar hem de bölgenin kültürüne dair önemli deneyimler kazandılar.

trabzon-universitesi-ogrencileri-orduyu-kesfetti.jpg

Coğrafi işaret almış Yalıköy Köftesi’ni tattılar

Öğrenciler, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Ordu'nun Fatsa ilçesine ziyarette bulunan öğrenciler burada, 1960'lara uzanan ve coğrafi işaret almış Yalıköy Köftesi'ni tatma fırsatı buldular. Geleneksel lezzetin tadına varan öğrenciler, yöresel mutfağın zenginliğiyle tanıştılar.

trabzon-universitesi-ogrencileri-orduyu-kesfetti233333.jpg

Tarihi Yason Kilisesi'ni gezdiler

Etkinliğin bir diğer durağı, Ordu'nun Perşembe ilçesinde bulunan tarihi Yason Kilisesi oldu. 1968 yılında inşa edilen kilise, öğrencilere Ordu'nun tarih ve kültür mirasını daha yakından keşfetme şansı sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler