Trabzon teşvikten faydalanamaz

Trabzon'un teşvikte 4. bölgeye alınması çok iyi bir haber. Fakat Karadeniz veya Trabzon'da bu teşvikin faydalı olacağını düşünmüyorum. Çünkü Trabzon'da birlik beraberlik yok. Trabzon öyle bir il ki biz 50 kişi bir araya gelip bir çimento fabrikasını alama

Trabzon teşvikten faydalanamaz
Trabzon'un teşvikte 4. bölgeye alınması çok iyi bir haber. Fakat Karadeniz veya Trabzon'da bu teşvikin faydalı olacağını düşünmüyorum. Çünkü Trabzon'da birlik beraberlik yok. Trabzon öyle bir il ki biz 50 kişi bir araya gelip bir çimento fabrikasını alamadık.

ALBAYRAK YANLIŞ ANLADI
Trabzon limanı sahibi Nuri Albayrak'ın, bir gazetede çıkan "Kimse ikinci liman yapmaz" açıklamasına istinaden konuşmasına başlayan Ulusoy, "Trabzon'a ikinci bir liman talebi olmadığını ben biliyorum. Yanlış bir anlaşılma olmuş ki Nuri Bey bu açıklamayı yapma gereksinimi duymuştur. TTSO Başkanı Hacısalihoğlu'nun dediği gibi, bir Avrupa ülkesinin bölge veya Trabzon'a liman yapmak gibi bir düşüncesi yoktur. Ben Trabzon'a değil İran transit nakliyesinin gelişmesi için Türkiye'ye bir liman talebi projesinden bahsetmiştim. Azerbaycan'da değerli bir iş adamı arkadaşımızın Yarımca'da böyle bir liman yapma talebi var.

Suudi Arabistan'ın da ortak olacağı bir proje bu. Türkiye'nin en büyük 15 mendirekli, limanlarından biri olacak. Görüşmeleri sürüyor. Çünkü Türkiye'de limanlar transit taşımacılık için yeterli değil. Sadece narenciye ile, kömür ile limanın kapasitesinin artırılması mümkün değil. Transit nakliyat var. İran ile bunun sağlanması için önemli girişimlerimiz oldu. Dubai'deki hareketi Türkiye üzerine çekmemiz lazım. Kapıkule'de, İpsala'da ve benzeri sınır kapılarında transit nakliyete sağlanan ÖTV indirimleri veya 850 litre mazot imkanının bizlere de sağlanması için çalışıyoruz" dedi.

TEŞVİK FAYDA SAĞLAMAZ
Hükümetin Trabzon ve bölge illerini teşvikte 4. bölge olarak ilan etmesinin memnun edici olduğunu dile getiren Ulusoy, "Trabzon öyle bir il ki; biz 50 kişi bir araya gelip bir çimento fabrikasını alamadık, bir Trabzon limanı için konsensüs oluşturamadık. Ben Ali Osman Ulusoy, hayatımda ilk defa Trabzon limanı için teminat yaktım.
Trabzon'da birlik beraberlik yok. Birlik beraberliğin olmadığı bir yerde yatırım olmaz. Ayrıca kimse teşvikle ilgili bir çalışma yapmıyor.

TTSO bunun öncüsü olmalı, iş adamlarını örgütlemeli. Mersin'de bin ortaklı bir şirket kurulabiliyorsa Trabzon'da da kurulmalı. 'Yer sıkıntısı var' diyorlar. 500 kişinin çalışabileceği bir tekstil fabrikasını bir dere kenarına veya Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü OSB'lere kurabilirsiniz. Yer yok diye bir şey yok. Yatırımcının yeter ki yapma isteği olsun. Yer bulunur. Bu konuda Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın da çıkışını gayet
olumlu buldum. 'Yatırımcı gelsin, ben ayağına kırmızı halı sererim' diyor. Evet, yeter ki yatırımcı gelsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel