"Trabzon sağlıklı kent olacak"

Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, Belediye olarak temiz hava, sağlıklı çevre ve yaşanılır bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaptıkları eğitim semin

"Trabzon sağlıklı kent olacak"
Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, Belediye olarak temiz hava, sağlıklı çevre ve yaşanılır bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaptıkları eğitim seminerleriyle Trabzon'da hava kirliliğini en asgari seviyeye indirdiklerini belirtti.

Trabzon Belediyesi ile Makine Mühendisleri odası Trabzon Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Ateşçi geliştirme semineri” Trabzon Ticaret sanayi Odasında yapıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden Yıldız Karahan, Trabzon Belediye Çevre ve Temizlik İşleri Müdiresi Ayşegül Nuhoğlu ile Trabzon Makine Mühendisleri Odasından Haydar Çoruhlu'nun konuşmacı olarak katıldığı seminere yaklaşık 200 ateşçi katıldı.

Seminerde konuşan Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, temel düşüncelerinin katılım, paylaşım birlik ve beraberlik içerisinde kente en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade ederek, “Temiz hava, sağlıklı çevre ve yaşanılır bir kent için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yaptığımız eğitim seminerleriyle Trabzon'da hava kirliliğini en asgari seviyeye indirdik”dedi.

Belediye olarak eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Canalioğlu, “ Ateşçilere yönelik yaptığımız eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Çünkü ateşçiler tarafından bilinçli olarak yakılan kaloriferler çevre kirliliğini en asgari seviyeye indiriyor. Aynı zamanda yılda kentimizde 80 ile 90 milyon dolar arasında kömür tüketiliyor.

Kaloriferlerin eğitimli ve bilinçli ateşçiler tarafından yakılmasıyla birlikte yüzde onluk bir tasarrufun olacağı hesap ediliyor. Bu parada 10 milyon dolar yapıyor ki kentimiz ve milli ekonomimiz için önemli bir tasarruftur. İşte bundan dolayı eğitim çalışmalarına önem veriyoruz” dedi.

Trabzon'da 2009 Nisan ayında doğalgaz kullanımına başlanacağını belirten Canalioğlu,” BOTAŞ doğalgaz ana boru hattını tamamladı. Belediye olarak kent içi doğalgaz dağıtımını yapacak firmayla gerekli bütün protokolleri yaptık. Doğalgazın kullanılmasıyla birlikte daha temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağız” dedi.
Trabzon Makina Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül de “Trabzon'un geleceği için temiz ve sağlıklı bir çevre için ateşçilerin bilgi birikimli olması çok önemlidir”dedi.

Başkan Canalioğlu, “Milli Gurur, Milli Forma Sergisini “ gezdi.
Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu,Türkiye Futbol Federasyonu ve Devlet Bakanlığı işbirliği ile Hasan Doğan anısına 19 Mayıs Spor Salonu'nda açılan “Milli Gurur,Milli Forma” sergisini gezdi.

Spor kenti olan Trabzon'da böyle bir serginin açılması dolayısıyla yetkililere teşekkür eden Başkan Canalioğlu, “Futbol milli takımımızın geçmişten beri giydiği formalar ile görüntülerinin yer aldığı bu sergi ile birlikte geçmişte yaşananlar gelecek kuşaklara aktarılıyor. Geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Hasan Doğan anısına açılan bu sergi dolayısıyla Hasan Doğan'ı rahmet ve minnetle anıyorum”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel