Trabzon MOBESE örnek oluyor

Trabzon'a atandığı günden itibaren ilimizde başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve güvenlik konusunda önemli çalışmalar yapan Trabzon Valisi Nuri Okutan, MOBESE sisteminin kurulması için büyük çaba sarf etmiş, bu konuda yerel kaynakları harekete geçirerek

Trabzon MOBESE örnek oluyor

Trabzon'a atandığı günden itibaren ilimizde başarılı çalışmalar gerçekleştiren ve güvenlik konusunda önemli çalışmalar yapan Trabzon Valisi Nuri Okutan, MOBESE sisteminin kurulması için büyük çaba sarf etmiş, bu konuda yerel kaynakları harekete geçirerek kısa bir süre içinde dünyada ki en gelişmiş sistemin Trabzon'da hayata geçirilmesini sağlamıştı.

İlimizde kurulan MOBESE sistemini incelemek ve kendi illerine örnek bir çalışma yapmak üzere şehrimize gelen hemşehrimiz Muş Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Muş Emniyet Müdürü ve Telekom İl Müdürü ile Vali Okutan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Bektaş'ı Trabzon'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Okutan, MOBESE'nin yararlarına vurgu yaptı. Vali Okutan, “MOBESE'yi hayata geçirdikten sonra ilimizde meydana gelen asayiş ve trafik kazası olaylarında büyük azalma olmuştur” dedi.

Sistem sayesinde polisin vatandaşa nasıl davrandığını bile gördüklerini belirten Vali Okutan, olası olayları sistem sayesinde anında tespit ederek sonuca daha kolay ulaştıklarını söyledi.

Sistem sayesinde görülmeyenleri görme imkanına kavuştuklarını ifade eden Vali Okutan konuşmasına şöyle devam etti; “Bir ay hiçbir yerde bizim bilgilerimize takılan bir olay olmasa bile bu bilgiler bir ay kendiliğinden saklanacak. Kaldı ki bir bölgede önemli bir olay oldu mu kayıtları asgari bir yıl saklayabiliyoruz. Bizim en çok üzerinde durduğumuz burada artık dün göremediklerimizi bugün görebiliyor olmamız ve bunların kayıtlı hale gelmiş olmasıdır. Bu manada bilhassa trafik cezaları ve benzeri yerlerde çok daha etkin olduk.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel