Trabzon gençlik başkenti olacak

Avrupa Gençlik Forumu tarafından Avrupa Gençlik Başkenti (European Youth Capital) adıyla teklif çağrısına açılan ve yalnızca bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin desteği ile adaylık başvurusu yapılabilen 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projes

Trabzon gençlik başkenti olacak

Avrupa Gençlik Forumu tarafından Avrupa Gençlik Başkenti (European Youth Capital) adıyla teklif çağrısına açılan ve yalnızca bağımsız gençlik oluşumları ve gençlik konseylerinin desteği ile adaylık başvurusu yapılabilen 2011 Avrupa Gençlik Başkenti projesi kapsamında Trabzon Gençlik Merkezi, Trabzon'un Avrupa Gençlik Başkenti adayı olarak gösterilmesi için çalışmalara başladı.

2011 Avrupa Gençlik Başkenti proje koordinatörlerinden Okan Yılmaz, Trabzon'un bir organizasyon şehri olma yolunda artık marka haline geldiğini ve Avrupa Gençlik Başkenti ünvanının Trabzon'a çok şey katacağını belirterek “Projenin şehrin tanıtımına yapacağı bariz katkıların yanı sıra uzun vadede bölgenin genç insanlarının 1 yıllık proje programından sağlayacağı faydaları azamiye çıkarması; yerel nüfusun, kentlerini Avrupa boyutunda bir şehir olarak yeniden algılamaya ve değerlendirmeye yöneltmesi ve yerel-bölgesel-ulusal-uluslararası ziyaretçilerin çerçevesinde Trabzon'un gençlerin şehri olduğu anlayışının güçlendirmesini hedefliyoruz.

Trabzon bu imkanları kullanabilecek ve iyi yönde değerlendirebilecek gençlere, yöneticilere ve halka sahip bir şehirdir. Ayrıca, yine 2011 yılında Trabzon'da düzenlenecek olan 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali'ni de bir yıllık sürecin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel