Trabzon-GAP çabaları sürüyor

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı, yaptığı açıklamada, derneklerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki şubeleri ile birlikte ortaya bir açılım koyduklarını, bu açılımın merkezi hükümetin açıkladığı 2008-2012 GAP Eylem Planı ile birlikte hayati önem k

Trabzon-GAP çabaları sürüyor

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı, yaptığı açıklamada, derneklerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki şubeleri ile birlikte ortaya bir açılım koyduklarını, bu açılımın merkezi hükümetin açıkladığı 2008-2012 GAP Eylem Planı ile birlikte hayati önem kazandığını söyledi.

Sarı, proje için bölgeler arası platform oluşturulması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, ''İktidarın açıkladığı 2008-2012 GAP Eylem Planı çerçevesinde yapılacak üretime dönük yatırımlarla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yıllık tarım ve maden üretimi, milyarlarca dolara ulaşacak. Elde edilecek bu ürünün pazarlanması için, özellikle yakın bölgedeki pazarlara ucuz ulaşım sistemleri ile nakledilmesi gerekir'' dedi.

Bunun içinde Trabzon ile GAP Bölgesi arasında oluşturulması planlanan demir yolunun öneminin arttığını ifade eden Sarı, ''Ortaya konan demir yolu projesi Trabzon-Erzincan-Kahramanmaraş-Diyarbakır ve Şanlıurfa hattında düşünülüyor. Devlet Demiryollarının ve akademisyenlerin yaptıkları planlara göre, projenin ortalama maliyeti modern bir demir yolu sistemi ile yaklaşık 3,5 milyar doları buluyor'' diye konuştu.

Sarı, proje tamamlandığında Trabzon'un Kafkasya ve Doğu Avrupa için çok önemli bir liman kenti olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Sadece kurulacak şirket merkezleri ile ilk etapta 20 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Ortaya koyduğumuz açılım ne sadece Trabzon için ne de sadece GAP bölgesi için önem taşımaktadır.

Bu proje Türkiye'nin önünü açacak kadar önemli, bir o kadar da zaruridir. Bunun için bizler kentimizin hep birlikte projeye sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda siyasi partilerle, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile özgün bir Trabzon-GAP demir yolu platformu oluşturmak için görüşmeler gerçekleştirdik.''

Sarı, çalışmalarının amacının Trabzon'un bu önemli proje için birlikte hareket etmesi olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel