Trabzon'a ençok hangi ilden turist geldi

Trabzon Turizm il Müdürlüğü Trabzon’u en çok ziyaret eden illeri sıraladı.

Trabzon'a ençok hangi ilden turist geldi

Trabzon Turizm il Müdürlüğü Trabzon’u en çok ziyaret eden illeri sıraladı.

 
Geçen yıl 1 milyon 484 bin 513 yerli turistin ziyaret ettiği Trabzon’a en çok Antalya Kayseri, İstanbul, Ankara ve İzmir’den ziyaretçi geliyor. Antalya ve Kayseri’den gelen ziyaretçi sayısının 3 büyük kent olan İstanbul, Ankara ve İzmir’den fazla olması dikkat çekiyor. Trabzon’a en çok ziyaretçi gönderen ilk on bir ili sıralayan Trabzon Turizm İl Müdürlüğü İzmir’den sonra son 6 ili şöyle sıralıyor; Şanlıurfa, Afyon, Eskişehir, Çorum, Bolu ve Tekirdağ.
 
Trabzon yukarıda sıralanan iller bazında bölgesel bağlamda en az ziyaretçiyi Akdeniz’den alıyor. Akdeniz bölgesinde sadece Antalya öne çıkarken, en fazla turisti ise İç Anadolu bölgesinden alıyor. Kayseri, Ankara ve Eskişehir. Trabzon Turizm İl Müdürlüğü yeni bir uygulama başlatarak Trabzon’a en çok ziyaretçi gönderen 11 il merkezinin reklam panolarında hem teşekkür etmeyi hem Trabzon’un tanıtımını yapmayı planlıyor.
 
OCAK AYINDA 4 BİN TURİST GELDİ

 
Öte yandan Trabzon’u geçen yıl 1 milyon 484 bin 513 yerli, 860 bin 800 yabancı olmak üzere toplamda 2 milyon 345 bin 313 turistin ziyaret ettiği belirtildi. 2017 Ocak ayında ise Trabzon’u bin 701’i yerli, 2 bin 191’i yabanca olmak üzere toplamda 3 bin 892 turist ziyaret etti. Geçen yıl Ocak ayında Trabzon’u sadece 785 turist ziyaret etmişti.
 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel