TMO ödeme yapmaya başlıyor

25 GÜNDE ÖDEYECEKTİ! 2008 ürünü fındık alımlarına 2 Eylül tarihi itibariyle randevu vererek başlayan TMO, 25 günde ödeme yapacağını duyurmuş ancak düne kadar üretici hesaplarına tek kuruş aktarılmamıştı. Üreticilerin banka hesaplarına, dün ürün bedelleri

TMO ödeme yapmaya başlıyor
25 GÜNDE ÖDEYECEKTİ!

2008 ürünü fındık alımlarına 2 Eylül tarihi itibariyle randevu vererek başlayan TMO, 25 günde ödeme yapacağını duyurmuş ancak düne kadar üretici hesaplarına tek kuruş aktarılmamıştı. Üreticilerin banka hesaplarına, dün ürün bedelleri yatırılmaya başlandı. Ödemeler fındık teslim tarihi ve kota uygulamasına göre en geç 20 günde bitirilecek.

PİYASA MORALLENECEK

TMO'nun ödemeleri üreticiler kadar esnafı da sevindirdi. Ekonomik krizin etkisini fazlasıyla hissettirdiği fındık bölgesi rahat bir nefes alacak. Maliye Bakanlığı'nın fındık ödemeleri için TMO'ya aktardığı miktarın 250 trilyon lira olduğu öğrenildi. Trabzon, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun ve Akçakoca'da TMO dün itibariyle 152 bin 698 ton alım yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler