Forum krizi gittikçe artıyor

Alışveriş merkezinin ortak giderleri de arttı. Döviz üzerinden kira almaya devam edilmesi üzerine Forum AVM'de kriz giderek büyüyor. Esnafın birçoğu banka kredileri ile kiralarını öderken, Multi Turkmall yetkilileri ise krize çare için önerdikleri hiçbir

Forum krizi gittikçe artıyor

Alışveriş merkezinin ortak giderleri de arttı. Döviz üzerinden kira almaya devam edilmesi üzerine Forum AVM'de kriz giderek büyüyor. Esnafın birçoğu banka kredileri ile kiralarını öderken, Multi Turkmall yetkilileri ise krize çare için önerdikleri hiçbir faaliyeti gerçekleştirmiyor.

Esnafı adeta çağdaş köle gibi gören zihniyete Trabzon halkının da tepki koyması sonucu, Trabzonlular alışveriş merkezine ilgi göstermemeye başladı. Şehirdeki Trabzonlu vatandaşlar "Esnafa alışveriş merkezinin despot yaklaşımı bizimde tepkimizi topluyor o nedenle alışveriş merkezine gitmemeyi yeğliyoruz. Daha çok uzunsokak tercimizi oluyor" dedi.

CİRO KİRASINI YANAŞMIYOR

Multi Turkmall yetkililerinin Trabzon Forum AVM'de ciro üzerinden kira ödemesine yanaşmaması en büyük sorun. Bu konuda diğer illerdeki alışveriş merkezlerinde esnek davranan Multi Turkmall'ın Trabzon'a gelince esnek olmasıda ilginç bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

ORTAK GİDERLER ARTTI
Kira bedellerinde indirim isteyen, ciro üzerinden kira alınması konusunda firma yetkililerine öneri getiren esnafı ise bir başka ilginç sürprizle karılaştı. Edinilen bilgilere göre ortak giderler adı altında alınan aidatlara Forum AVM'de zam yapıldı. Bu da işletme sahiplerini büyük sıkıntıya sokarken "Forum AVM'de bıçak kemiğe dayanmak üzere değil bıçak kemiğe indi" yorumlarını da beraberinde getirdi.

TÜRKİYEYE ÖRNEK OLDU
Forum AVM'deki kepenk indirme eylemi, Türkiye'ye örnek olmuş, birçok Forum benzeri alışveriş merkezlerinde de kepenk kapatma eylemleri yapılmıştı. Eylemin Trabzon hariç diğer illerde amacına ulaşması ise fitili Trabzon ateşledi, karını başka iller aldı yorumlarını da beraberinde getiriyor. Forum platformu ise Multi Turkmall şirketi ile karşılıklı anlayış çerçevesi içerisinde masaya oturup ilişkileri yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel