Tatilde Tercih Yaylalardan Yana

Yeşilin her tonunun hakim olduğu Doğu Karadeniz yaylaları, çadır kurarak ekonomik tatil isteyenlere ev sahipliği yapıyor.Birbirinden güzel kır çiçekleri, dağ çayırları ve ladin türü çam ağaçlarıyla kaplı olan Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan yaylal

Tatilde Tercih Yaylalardan Yana

Yeşilin her tonunun hakim olduğu Doğu Karadeniz yaylaları, çadır kurarak ekonomik tatil isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

Birbirinden güzel kır çiçekleri, dağ çayırları ve ladin türü çam ağaçlarıyla kaplı olan Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan yaylalar, sahil şeridindeki nem ve sisli havanın aksine, parlak güneş ve tertemiz bir havanın özlemini çekenleri ağırlıyor.

Samsun ile Artvin'in Borçka ilçesi arasında yer alan yaylaları, gölleri ve tarihi konakları görmek için yöreye gelen turist sayısı her geçen yıl artarken, daha ekonomik tatil türü olan çadır turizmi de yörede gelişiyor.

Yöre güzelliklerini doğanın içinde birebir hissettiklerini belirten çadırcılar, sabahları farklı türlerdeki kuş sesleri ile uyanıp, kahvaltılarını da yine çadırlarının önüne serdikleri yer sofrasında yapma imkanı buluyor.

Dağ sporları ve rafting tutkunlarının da ilgi odağındaki Karadeniz'in doğal güzelliklerini görmek isteyen ziyaretçiler, doğa yürüyüşü sırasında zaman zaman gök gürlemesiyle daldıkları hayal aleminden sıyrılıp kendilerini bir anda yağmur altında bulabiliyor. Şemsiyenin yetersiz kaldığı anların da olduğu yağmur sonrası ortaya çıkan bir öncekinden daha parlak ve daha coşkulu renklerin hakim olduğu tablo, doğa sevdalılarına dört mevsimi yaşatıyor.

-EN ÇOK GİDİLEN YERLER-

Doğanın tüm güzelliklerini cömertçe sergilediği yörede, sahil yolunu takiben yaylalar, göl, tarihi konak, tarihi ahşap ve kemer köprüler, kaleler, milli parklar ve Sümela Manastırı ziyaret ediliyor.

Bolaman virajlarını geçerek 450 metre yükseklikteki Boztepe'de Karadeniz ve Ordu'yu kuş bakışı izleyen tatilciler, Giresun'u takiben vardıkları Trabzon'un şirin beldesi Uzungöl'ü doyasıya seyredip, ardından gittikleri Zarha Dağı'nda da fırsat bulursa çadır kuruyor.

Rize'deki Fırtına Vadisi ile Kalegon ve Gelintülü şelaleleri ile ünlü Ayder Yaylası da ziyaretçilerin çadır kurduğu yerler arasında bulunuyor. Artvin'in Borçka ilçesinde yağmur sularıyla oluştuğu bilinen Karagöl ise dönüş güzergahına düştüğü için genellikle son görülen doğal güzellik oluyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler