| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Bölgesel Yayın tarihi: 14 Kasım 2009 14:19

Tarihi bina tuz-buz oldu

Rize Pazar'daki son tarihi konak da yıkıldı. Pazar merkezdeki yükseltinin üzerinden kente bakan tarihi yapının çatısı ve iç direkleri tamamen yıkılırken dış tarafı ise sarmaşıklar sayesinde ayakta duruyordu. Yaklaşık 30 hissedarı bulunduğu için kimsenin i

Rize Pazar'daki son tarihi konak da yıkıldı. Pazar merkezdeki yükseltinin üzerinden kente bakan tarihi yapının çatısı ve iç direkleri tamamen yıkılırken dış tarafı ise sarmaşıklar sayesinde ayakta duruyordu.

Yaklaşık 30 hissedarı bulunduğu için kimsenin ilgilenmediği belirtilen konağın içinde kedi, köpek ve farelerin yuva yaptığını söyleyen çevre sakinleri ise topladıkları imzalarla Kaymakamlığa ve belediyeye başvuruda bulunmuştu.

Konak sahiplerinin, belediyeye müracaat ederek binanın tehlike arzettiği için yıkılacağı ve tedbir alınmasını istediği öğrenildi.

Bugün Pazar Belediyesi ekipleri tarafından konak etrafında tedbir alınırken, bina sahipleri tarafından getirilen iş makinesi tarafından, 2 saatlik çalışma sonrası kazasız şekilde tarihi taş konak yıkıldı.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!