Sivil savunmanın savunanı yok

Bir süre önce Afet İşleri Genel Müdürlüğü kaldırılmış Başbakanlığa bağlanmış, Bayındırlık ve iskan müdürlüğüne bağlı olan Afet işleri müdürlüğü ile Sivil Savunma İl Müdürlükleri de kapatılarak İl Özel İdare Bünyesinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü haline g

Sivil savunmanın savunanı yok

Bir süre önce Afet İşleri Genel Müdürlüğü kaldırılmış Başbakanlığa bağlanmış, Bayındırlık ve iskan müdürlüğüne bağlı olan Afet işleri müdürlüğü ile Sivil Savunma İl Müdürlükleri de kapatılarak İl Özel İdare Bünyesinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü haline getirilmişti.

17 Aralık 2009 da kapatılan Sivil Savunma Müdürlüğünün henüz bir binası bulunmayan Afetler ve Acil Yardım Müdürlüğüne bağlanması sorunlar yumağını da peşinden getirdi.  

Valilikten alınan Sivil Savunma Müdürlüğündeki eşyalar yerleşecek yer bulunamadığından kamyonetle Erdoğdu’da sağlık müdürlüğüne ait binada bir süreden beri bekletiliyordu.

Yalıncak’ta eski Köy Hizmetleri binasının yanında bulunan, Kızılay ve Afetler İl Müdürlüğünün ortak kullanım alanı olarak tespit edilen ve Kızılay’a verilen 3 deponun bir bölümüne Sivil Savunmanın eşyalarının konulması planlandı.

Ancak burada Afet Deposu yapım çalışmaları sürdüren Kızılay kapatılan Sivil Savunma Müdürlüğünün eşyalarını kabul etmeyince yeni oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile karşı karşıya kaldı.

Bir hafta önce taşınmaya başlayan eşyalar Kızılay engeline takıldı. Kızılay “Burasını biz onardık Sivil Savunma gelemez. Bünyemize alamayız” deyince eşyaların bir bölümü araç üzerinde kaldı ve geri gönderildi. Sivil savunmada çalışan personelde ne yapacağını şaşırdı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel