Sefer amcanın çektiği çile!

Dernekpazarı'nda yaşayan Sefer Yiğit isimli vatandaşın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmeyecek cinsten. Boş dükkan kiralayarak içine kurduğu soba ile fındıklarını kurutmaya çalışan Sefer Yiğit isimli vatandaş çektiği çileyi anlattı.  Dernekpazarı

Sefer amcanın çektiği çile!

Dernekpazarı'nda yaşayan Sefer Yiğit isimli vatandaşın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmeyecek cinsten. Boş dükkan kiralayarak içine kurduğu soba ile fındıklarını kurutmaya çalışan Sefer Yiğit isimli vatandaş çektiği çileyi anlattı. 

Dernekpazarı'na bağlı Gülen Köyü Kirazlık Mahallesi'nde yaşayan eşi öldükten sonra da ilçe merkezinde oturan Sefer Yiğit isimli vatandaş fındık çuvalları arasındaki sobanın yanında derdine yanıyor. Boş dükkan kiralayarak içine kurduğu soba ile fındıklarını kurutmaya çalışan Sefer Yiğit isimli vatandaş, “Bu boş dükkanı kiralayıp içine kurduğum sobanın etrafında çevirdiğim fındıkları satamayıp geri getirdim. Nem oranı fazla deyip almadılar.

Fındığa verilen para yaptığım masrafı karşılamıyor. Hiç olmazsa bunu topladığım yerden veya ona komşu bir ilçeden satın alın. Yomra ya gittim. Saatlerce sıra bekledim. Almadılar geri getirdim. Şimdi burada kurutup tekrar götüreceğim. Bana yazık değil mi? Bu çileyi reva görenlere ne desem bilmem ki” diyerek sitemini dile getirdi.

Yiğit'in Kimlik Çilesi

Sefer Yiğit isimli vatandaşın başına gelenler bununla da sınırlı kalmadı. Fındığını satamayan ve kurutup satmak için bin bir türlü çile çeken Sefer Yiğit, “Bir süre önce kaybettiğim kimliğimi bulamayınca yenisini çıkardım.  Daha sonra da kaybettiğim kimliğimi buldum. İşte o zaman dikkatimi çekti. Doğum tarihim her iki kimlikte de farklı.

Sonradan aldığım kimlikte doğum tarihi hatalı. 'Mahkeme kararıyla değiştirebilirsin. Başka çaresi yok' diyorlar. Geçerli kimlik olarak ta kayıtlarda o gözüktüğünden ne yapacağımı şaşırdım. Devlet yetkililerinin hatalarını niçin hep vatandaş çeksin?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler