Sarp'ta trafik arttı

Artvin'in Hopa ilçesinde, Sarp Sınır Kapısı'ndan bu yıl eylül ayı sonu itibariyle 5 milyon yolcu giriş çıkış yaptı.Artvin Valisi Kemal Cirit, Gürcistan ile 109 kilometre sınır uzunluğuna sahip Artvin'in, komşu ülkeyle Sarp Kara Hudut Kapısı ve Hopa Limanı

Sarp'ta trafik arttı

Artvin'in Hopa ilçesinde, Sarp Sınır Kapısı'ndan bu yıl eylül ayı sonu itibariyle 5 milyon yolcu giriş çıkış yaptı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Gürcistan ile 109 kilometre sınır uzunluğuna sahip Artvin'in, komşu ülkeyle Sarp Kara Hudut Kapısı ve Hopa Limanı ile hem kara hem de deniz hudut kapısı bulunduğunu söyledi.

Söz konusu sınır kapılarının çok önemli işleve sahip olduğunu, yolcu giriş çıkışlarının her yıl artarak devam ettiğini dile getiren Cirit, "Sarp Sınır Kapısı'ndan 2012 yılı 30 Eylül itibariyle 4.1 milyon yolcu giriş çıkışı bu yılın aynı döneminde 5 milyona ulaştı. Yine aynı dönemde 324 bin olan tır ve kamyon geçişi 370 bine çıktı. Otomobil sayısındaki artış ise yüzde 20'ler seviyelerinde gerçekleşti" dedi.

Sarp Sınır Kapısı'ndan bir yıl içinde 6 milyonu aşkın yolcu giriş çıkışının yapıldığını ifade eden Cirit, "Sarp Sınır Kapısı yolcu giriş ve çıkışları itibariyle ülkemizde kara hudut kapıları arasında birinci sırada, hava sınır kapıları dahil edildiğinde ise Atatürk ve Antalya havalimanlarından sonra üçüncü sıradadır" diye konuştu.

"Muratlı köyüne yeni bir kara hudut kapısı açılıyor"

Sarp Sınır Kapısı'nda her geçen gün yolcu ve araç yoğunluğunun arttığını, özellikle kapıdaki tır trafiğini azaltmak için alternatif olarak Muratlı Sınır Kapısı'nın düşünüldüğünü belirten Cirit, şöyle konuştu:

"Artvin Valiliği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın çalışmaları neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla Borçka ilçemizin Muratlı köyüne yeni bir sınır kapısı açılıyor. Buradaki işlemleri hızlı şekilde tamamlayıp kapıyı kısa sürede hizmete açacağız. Özellikle Gürcistan'ın, tır trafiğinin başka bir yere yönlendirilmesi noktasında yoğun talepleri vardı. Muratlı Kara Hudut Kapısı daha çok ticari anlamda faaliyet gösterecek. Bu nedenle tır trafiğine hizmet verecek hale getirilmesi için çalışmalara kısa sürede başlayacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler