Araplar Trabzon için sıraya girdi!

Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, Trabzon’da son bir yılda mülk edinen Arap turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Cevher, özellikle Arap ülkelerinden Trabzon’a gelen yabancıların şu anda Trabzon’da 179 tane konut, 205 de arazi olmak üze

Araplar Trabzon için sıraya girdi!

Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, Trabzon’da son bir yılda mülk edinen Arap turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Cevher, özellikle Arap ülkelerinden Trabzon’a gelen yabancıların şu anda Trabzon’da 179 tane konut, 205 de arazi olmak üzere toplam 384 mülk edindiğini söyledi. Cevher, konut ve arazi almak için sırada bekleyen çok sayıda Arap turist olduğuna işaret ederek, “Şu anda 28 konut ve 12 tane de arazi satışı beklemekte” diye konuştu.  Trabzon’un bazı ilçelerinde daha önce yetki alanı olmadığını hatırlatan Cevher, “Bu ilçelerimizde yetki alanını genişlettik. Artık vatandaşlarımız başka ildeki gayrimenkulünü her ilçemizden rahatlıkla alıp satabilir” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DAKİ ÇALIŞMALAR

Trabzon’da Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bölge Müdürü Adnan Cevher, “4585 km2 olan ilimizin 782 köy ve mahallesinden 732 köyün kadastrosu tamamlandı, 11 birimin kadastrosu da yılsonu itibariyle tamamlanacak. Yani ilimizin kadastrosunun yüzde 95’ini tamamlamış olacağız” dedi.
Trabzon’un kadastrosunun eski olduğunu ve yenileme çalışmalarının hızla sürdüğünü dile getiren Cevher, “Şu anda 112 birimin yenileme çalışmalarını devam ettiriyoruz, bunun yaklaşık 80 tanesini bitirdik 75’inin de çalışmaları devam ediyor.

2B çalışmalarında 63 birim yaklaşık 929 parselin 2B çalışmalarını tamamladık.

Tapu müdürlüklerindeki yoğunluğun sürdüğünü söyleyen Cevher,  “Şu ana kadar 24 bin işlem yapıldığını ve 12 milyon harç tahsil edilmiş. Özellikle Karayolları ve belediyemizin yaptırmış olduğu 26 kamulaştırma projesinin 2800 parselin kamulaştırma haritası kontrol edilip tapuya tescil edilmiş” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel