Sarı'dan ideal belediye başkanı

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı, kentte yaşayan herkesin Trabzon'u sahip olduğu potansiyelle geleceğe hazırlamak ve geleceğin Trabzon'unu bugünlerden düşünmek ve tasarlamak zorunda olduğunu söyledi. MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından Mahalli İdarel

Sarı'dan ideal belediye başkanı

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Sarı, kentte yaşayan herkesin Trabzon'u sahip olduğu potansiyelle geleceğe hazırlamak ve geleceğin Trabzon'unu bugünlerden düşünmek ve tasarlamak zorunda olduğunu söyledi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından Mahalli İdareler Seçimi öncesinde hazırlanan ve Trabzon ve Trabzon Belediye Başkanı'nın sahip olması gereken özellikleri anlatan 'Nasıl Bir Trabzon, Nasıl Bir Başkan?' adlı kitapçığın tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleyen Ahmet Sarı, bugüne kadar kentin sosyal ve ekonomik kalkınması için çalıştıklarını ve bu anlamda Trabzon İçin Projem Var yarışmasını düzenlediklerin, ardından da Trabzon-GAP Demiryolu Projesi çalışmasına imza attıklarını kaydetti.

Yine bir ilke ve yeni bir ufka yelken açarak Trabzon'un nasıl daha yaşanabilir bir şehir olacağını içeren 'Nasıl Bir Trabzon, Nasıl Bir Başkan' isimli bir kitapçık hazırladıklarını dile getiren Sarı, “Uluslararası rekabet, yenilikçiliği ve verimliliğe giderek daha bağımlı hale gelmektedir. Bu da işletmeler için üretim, ticaret, finansman ve rekabet ortamını sağlayan şehirlerin önemini artırmaktadır. Artık ekonominin itici gücü şehirlerdir. Yerleşilen, üretim ve ticaret yapılan, çalışılan yerler şehirlerdir. 21. yüzyılda rekabet, ülkeler ve şirketler arasında olduğu kadar, belki de daha fazlasıyla, şehirler arasında olacaktır. Bu sebeple 'Nasıl Bir Trabzon, Nasıl Bir Başkan?' isimli çalışmaya imza attık” dedi.

"TRABZON'UN GELECEĞİNİ BUGÜNDEN HAZIRLAMALIYIZ"

“Trabzon'u sahip olduğu potansiyelle geleceğe hazırlamak ve geleceğin Trabzon'unu bugünlerden düşünmek ve tasarlamak zorundayız” diyen Sarı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Böylesi bir tasarımın öngörüsü, yaşayanlarına en iyi imkanları sunan, yeterli istihdam olanaklarına sahip, toplumsal ve kültürel gelişmişlik seviyesini tamamlamış, dengeli ve sürdürülebilir bir ekosistemi gözeten, yenilikçi bir şehir kültürü oluşturmaktır. Trabzon'a bu değerleri ve Trabzon kimliğini yeniden kazandırmak, ancak bu vizyona sahip, yerel değerlerin bilincinde, Trabzon sevdalısı ve lider vasfına sahip belediye başkanları ve yöneticilerin varlığıyla mümkün olacaktır. Yaklaşan yerel seçimler bu bakımdan, Trabzon'un geleceği için büyük bir fırsatı ve kritik bir miladı temsil etmektedir. 'Nasıl Bir Trabzon?, Nasıl Bir Başkan?' kitapçığı nihai bir Trabzon projeksiyonu olmayıp, yalnızca geleceğin Trabzon'u için yerel seçim sürecinde şekillenecek tartışmalara zemin oluşturması ve katkı sağlaması için, MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından, Trabzon'a sevdalı vizyon sahibi kişilerin katkısıyla hazırlandı. Bu kitapçıkta özetlediğimiz görüşlerimizin, Trabzon adına karar verecek her duyarlı insan tarafından dikkate alınması gerektiğine inanıyor ve Trabzon'a sahip çıkma adına bu çağrımızı değerli kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.”

"GÜNEY ÇEVRE YOLU YENİDEN ELE ALINMALI, TRABZON'UN GÜNEYE DOĞRU BÜYÜMESİ SAĞLANMALIDIR"

Trabzon'un güneye açılıp şehirleşmesi gerektiğini kaydeden Sarı, “Bu kapsamda, konut öncelikli olarak yeni yerleşim alanları, ticaret ve sanayi alanları ve ulaşım ağı bir bütün olarak ele alınmalı ve ivedilikle kalıcı bir imar planı hazırlanmalıdır. Karadeniz Sahil Yolu bağlantısı sayesinde, kuzeyden güneye açılan ana vadi arterleri aracılığı ile kentin güneye taşınmasını sağlayacak yaklaşım benimsenmelidir.

Plan kapsamında farklı çevrelerde bahsi geçen Güney Çevre Yolu projesi yeniden irdelenerek, yeni kentsel alanlar oluşturacak imar planıyla bütünleşik ulaşım planlaması yapılmalıdır. Kamulaştırma masraflarını ortadan kaldırmak için, 3194 sayılı Kanunun 18. Maddesi uyarınca, arsa-arazi düzenlenmesi uygulanarak mevcut mülkiyet yapısı imar planına uygun hale dönüştürülmelidir.

Kentin güney kesiminde belirlenen Çukurçayır, Gölçayır, Kireçhane, Bengisu ve Yeşilova gibi yerleşim merkezleri, sosyal, kültürel, ticari imkanlarla geliştirilerek, bu bölgelerde önemli bir nüfusu barındırabilecek yeni bir kent oluşumu sağlanmalıdır” diye konuştu.

"TRABZON ULUSLARARASI UÇUŞLARIN MERKEZİ OLMALI"

Trabzon'un coğrafi konumunun şehre çok önemli avantaj ve imkanlar sunduğunun altını çizen Sarı, oldukça merkezi bir konumda bulunan Trabzon'un uluslar arası uçuşların merkezi olabileceğini savunarak kentin sahip olması gereken diğer özellikleri ise şu şekilde sıraladı:

“Kentsel dönüşümünü gerçekleştiren bir Trabzon, kıyısal dönüşümünü ve denizle barışı sağlamış bir Trabzon, Akyazı'yı gerçekleştiren bir Trabzon, yeni yaşam alanları oluşturan bir Trabzon, tarihine sahip çıkan bir Trabzon, yönetişime geçen bir Trabzon, demiryollarının kavşak noktası bir Trabzon, adına yakışır meydanı olan bir Trabzon, uluslararası uçuşların merkezi bir Trabzon, ulaşım sorununu çözen bir Trabzon, üniversiteler kenti Trabzon!, çevreye duyarlı yeşil bir Trabzon, bilim merkezi Trabzon, kültür ve turizm başkenti, ticaret ve üretim şehri, lojistik üs Trabzon, uluslararası kongre ve fuarların merkezi bir Trabzon, 2011 Olimpiyatlarından yüz akı ile çıkan bir Trabzon ve kararlı adımlarla büyük şehir olmaya doğru ilerleyen bir Trabzon.”

"TRABZON BELEDİYE BAŞKANI OLACAK KİŞİNİN MEGA PROJELERİ OLMALI"

Trabzon Belediye Başkanı'nın sahip olması gereken özellikleri de sıralayan Ahmet Sarı, Trabzon Belediye Başkanı olacak kişinin kent için mega-projeleri olan ve bu projelerin takipçisi bir kişi olması gerektiğinin altını çizerek diğer özellikleri şu şekilde anlattı:

“Trabzon Belediye Başkan olacak kişi, iyi konuşan ve güzel yazan, öğrenmeye ve gelişime açık, araştıran ve inceleyen biri olmalı, eğitimli, dünyayı tanıyan, vizyon sahibi olmalı, ekonomik gelişme ve ilerlemeye önem vermeli, ticaret alanının önünü açmalı, takım çalışmasını bilen, yönetim kabiliyeti yüksek biri olmalı, kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engelliler için projeleri olmalı, sorunlarla doğrudan ilgilenmeli ve çözmeli, bilgili ve birikimli olmalı, temsil yeteneği ve iletişimi güçlü olmalı, halkın içinden gelen mütevazi biri olmalı, dürüst ve ahlaklı olmalı, cesur ve sebatkar olmalı, eleştiriye açık olmalı, şeffaflığa ve hesap verme sorumluluğuna sahip olmalı, siyasi duruşu olmalı fakat tüm toplumu da kucaklayabilmeli, Trabzon'u bölgesel kalkınmanın örneği kılacak biri olmalı, Trabzon adını markalaştırmalı ve zamanı gelince ayrılmasını bilmeli.”

Sarı, 20 bin adet olarak hazırladıkları kitapçığı Vali ve Belediye Başkanı ile paylaşacaklarını, ayrıca sivil toplum örgütlerinin yanı sıra işyerleri ile evlere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel