Samsun'da İmar Çalışmaları

Samsun İlkadım Belediyesi'nce yürütülen çalışma kapsamında 3 mahalle heyelanlı bölge statüsünden çıkarılarak imara açılıyor.Heyelanlı bölge statüsünde olduğu için imar çalışması yapılamayan çoğu ruhsatsız yapılaşmanın oyduğu Kadıköy, Anadolu ve Zeytinlik

Samsun'da İmar Çalışmaları

Samsun İlkadım Belediyesi'nce yürütülen çalışma kapsamında 3 mahalle heyelanlı bölge statüsünden çıkarılarak imara açılıyor.

Heyelanlı bölge statüsünde olduğu için imar çalışması yapılamayan çoğu ruhsatsız yapılaşmanın oyduğu Kadıköy, Anadolu ve Zeytinlik mahallelerinde İlkadım Belediyesi'nce çalışma başlatıldı. 2 yıl süren sondaj ve etüt çalışmalarının ardından Zeytinlik Mahallesi heyelanlı bölge statüsünden çıkarıldı.

Yüzde 95 çalışmanın tamamlandığı Kadıköy ve Anadolu mahallerini de veri sonuçlarının olumlu olması nedeniyle heyelanla bölge kapsamından çıkarılması bekleniyor. Yaklaşık 20 bin insanı ilgilendiren ve kentsel dönüşüm uygulamasının önünü açacak çalışma, beldenin 50 yıllık geleceğini belirleyecek. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 1994 yılından buyana bölgede büyük sıkıntıların yaşandığını, 5 binlin plan hazırlandığını söyledi.

Bir mahallenin heyelanlı bölge statüsünden kurtarıldığını iki mahallede de çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirten Tok, "Artık bölgede Kentsel Dönüşüm uygulanabilecek. Beldenin 50 yıllık geleceğine bu çalışma yön verecek. 2 yıl süren çalışmalarda sondaj uygulandı, detaylı bir araştırma yapıldı. Artık bu bölgede cazibe merkezi haline getirebileceğiz. Çalışmalar için önümüz açıldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel