Devlet Bakanı Şahin "Perşembe günü 60.hükümet listesi perşembe günü sunulacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunabileceğini bildirdi.

Devlet Bakanı Şahin "Perşembe günü 60.hükümet listesi perşembe günü sunulacak"

60. Hükümet'i kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel aşkanı Erdoğan, perşembe günü yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunabileceğini bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 60. Hükümet'i kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunabileceğini bildirdi.

Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda, yeni hükümetin oluşması ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine yöneltilen soruya Şahin, şu karşılığı verdi:

''Teşkili ile derken yeni hükümette kimlerin görev alacağı ile ilgili değil. Sayın Başbakanımız perşembe günü olağan görüşmesini yapmak üzere Sayın cumhurbaşkanımıza çıkacaklar. Çıktıklarında acaba yeni Bakanlar Kurulu listesi ile mi çıkarlar, yoksa görüşmek için mi çıkarlar onu hep birlikte göreceğiz. Cumhurbaşkanımız ile görüşecek ama yeni listeyle mi gider yoksa listesiz mi gider o konu kendi takdiridir.''

''Sizce yeni liste ile mi gidecek?'' sorusuna da Şahin, ''Şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Yeni listeyi sayın Başbakan yapacak'' karşılığını verdi. Şahin, bir gazetecinin, ''Önümüzdeki hafta bakanlar kurulunu görebilecek miyiz? sorusuna da ''Herhalde'' karşılığını verdi.

Bir başka gazetecinin, ''Sayın Başbakan'ın Perşembe günü Köşke çıkacağını söylediniz. Sizin aldığınız izlenime göre Sayın Başbakan'ın yeni kabine için yeni cumhurbaşkanını bekleme eğilimi var mı?'' sorusu üzerine Bakan Şahin, ''Yok hayır. Sayın Başbakanımızın böyle bir düşüncesi yok. Benim kişisel kanaatim, sayın Başbakanımızın Perşembe günü gittiğinde muhtemelen yeni bakanlar kurulu listesiyle sayın cumhurbaşkanımıza çıkacağı istikametindedir. Tabii ki kendi tercihi ama ben böyle bir izlenim edindim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset