Samsun'a özel otobüs kararı

 Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Samsun şehir içerisinde 106 adet belediye otobüsü var. Buna 25 adet daha ilave edeceğiz. Bununla ilgili ihale yapılacak" dedi.Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı meclis toplantısı, Bel

Samsun'a özel otobüs kararı

 Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Samsun şehir içerisinde 106 adet belediye otobüsü var. Buna 25 adet daha ilave edeceğiz. Bununla ilgili ihale yapılacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı meclis toplantısı, Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi esnasında Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü'nün rotasyonlu hat satışı önerisi görüşüldü. Müdürlükçe yapılan teklifte, “Otobüslerin özelleştiği yıllarda şehir nüfusu 360 bin idi. 5747 sayılı Yasa’nın çıkmasıyla bu sayı 570 bine ulaşmıştır. Bu nedenle mevcut 106 adet otobüs ile yürütülen toplu taşımada her noktaya ulaşılması mümkün olmadığından ilave otobüslere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle 25 adet rotasyonlu hat kullanım ihalesinin yapılması uygun olacaktır” denildi.

Bahse geçen gündem maddesi yapılan görüşmelerin sonrasında kabul edildi. Yapılması planlanan ihale ile ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, "Samsun şehir içinde bizim ihale ederek sattığımız 106 adet belediye otobüsü var. Buna ilaven 25 adet daha ilave edeceğiz, bununla ilgili ihaleye çıkacağız. Bu otobüsler de mevcut otobüsler gibi rotasyonlu çalışacak. Mesela bir gün Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne gidiyorsa, diğer gün ise Tekkeköy ilçemize gidecek. Güzergahlar bizim hareket merkezinde karar veriliyor. Bunun için 25 tane rotasyonlu hat kullanımı için ihaleye çıkacağız. Usul hatası ile ilgili sorun olmaması için İçişleri Bakanlığı’ndan görüş alacağız. Bir sonraki meclis toplantımızda gündeme alarak ihaleye çıkacağız" dedi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Meclis, 11 Kasım 2013 günü toplanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel