Rize'nin yükseklerine kar yağdı

Rize'nin yüksek kesimlerinde, dün gece etkili olan kar yağışı ve yağmur nedeniyle ufak çaplı heyelanlar olduğu bildirildi. Rize Valisi Kasım Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece yüksek kesimlerde kar yağışı ve yağmurun etkili olduğunu, buna ba

Rize'nin yükseklerine kar yağdı
Rize'nin yüksek kesimlerinde, dün gece etkili olan kar yağışı ve yağmur nedeniyle ufak çaplı heyelanlar olduğu bildirildi.

Rize Valisi Kasım Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece yüksek kesimlerde kar yağışı ve yağmurun etkili olduğunu, buna bağlı olarak ufak çaplı heyelanlar olduğunu, bazı yayla yollarının ulaşıma kapandığını belirtti.

Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Esen, ''Hayatı büyük ölçüde etkileyen heyelan söz konusu değil. Fakat ekiplerimiz ihbar bölgelerine ulaşarak çalışmalarını yürütüyor. Vatandaşlarımızın bayramda mağdur olmaması için gerekli çalışma ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz'' dedi.

Çayeli ilçesinin Çağrankaya Yaylası'nda 3 çobanın mahsur kaldığı ihbarı aldıklarını ifade eden Esen, ''Yoğun uğraş sonucu çobanlara ulaştık. Fakat mahsur kalmadıklarını sadece yayla yolunu açtırmak için böyle ihbarda bulunduklarını öğrendik. Vatandaşlar asılsız ihbarlarla kamunun hizmet gücünü azaltmasın. Gerçek anlamda mağdur olan vatandaşlarımızın ihbarına şüphe ile bakılmasına yol açmasın'' diye konuştu.

Hava şartlarındaki olumsuzluğun her geçen gün artarak devam ettiğini kaydeden Esen, şunları söyledi:

''Kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımız ve hayvanlar yaylalarda mahsur kalıyor. Yaklaşan olumsuz hava şartları nedeniyle risk bölgesindeki yaylalarda yaşayan vatandaşlarımız yayla dönüşlerini gerçekleştirsin. Önümüzdeki günlerde olabilecek daha büyük bir tehlikeyi önlemiş olalım.''

Öte yandan, Rize-Erzurum kara yolu Ovit Dağı geçidine kar yağdığı, bu nedenle söz konusu mevkide ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı öğrenildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel