Rize'de hayvanlar yaylada mahsur kaldı

Rize’de bu yıl kış mevsiminin erken gelmesi yaylacıları hazırlıksız yakaladı. Erken soğuyan havanın beraberinde karı getirmesi yolları kapayınca hayvan sahipleri hayvanları ile birlikte yaylalarda mahsur kaldı.Dünyaca ünlü Anzer Balı’nın üretildiği Rize’n

Rize'de hayvanlar yaylada mahsur kaldı

Rize’de bu yıl kış mevsiminin erken gelmesi yaylacıları hazırlıksız yakaladı. Erken soğuyan havanın beraberinde karı getirmesi yolları kapayınca hayvan sahipleri hayvanları ile birlikte yaylalarda mahsur kaldı.

Dünyaca ünlü Anzer Balı’nın üretildiği Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası kar altında kalırken bir çok yayla sakini de hayvanları ve arı kovanları ile birlikte yaylada kaldı. Kar altında kalan büyük ve küçük baş hayvanlar ilginç görüntülere sahne oldu. Yayla sakinleri yaptıkları açıklamada, bu kadar erken kar beklemediklerini belirterek “Normalde 11 ayda yayladan ayrılırdık. Yılın bu günlerinde kar yağmasını beklemiyorduk. Kar sürpriz oldu. Yolların açılması ile yayladan ayrılacağız” dediler.

Ulaşımın sağlanamadığı bazı yüksek yaylalarda hayvan sahiplerinin yem sıkıntısı yaşadığı öğrenildi.

basliksiz-1.20131007182528.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler