Rize'de İlginç Misafir

Rize sokaklarının bu aralar ilginç misafiri var. Vatandaşları eğlendiren ve esnafı kapı önlerine çıkaran Ramazan Davulcusu değil, Ramazan tulumcusu.Ramazan boyunca hazırlamış olduğu programları vatandaşlara tulum çalarak duyuran Rize Belediyesi hem vatand

Rize'de İlginç Misafir


Rize sokaklarının bu aralar ilginç misafiri var. Vatandaşları eğlendiren ve esnafı kapı önlerine çıkaran Ramazan Davulcusu değil, Ramazan tulumcusu.
Ramazan boyunca hazırlamış olduğu programları vatandaşlara tulum çalarak duyuran Rize Belediyesi hem vatandaşları eğlendiriyor hem de yöresel değerlerini de yaşatıyor.


Kimi vatandaşın tokalaştığı, kimi esnafın hatıra fotoğrafı çektirdiği, kimilerinin de tulum eşliğinde horon ettiği duyuruyu, yakında kaseti çıkacak olan Tulumcu Mehmet Güney şöyle anlattı; Rize Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan programlarını bu yöntemle halkımıza duyuruyoruz. Kimi yerde bu davulla zurnayla yapılıyor. Başkanımızın oluruyla bizlerde bunu yöresel müzik aletimiz olan tulumla yapıyoruz. Vatandaşımızın da hoşuna gidiyor dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel