Rize'de atmacalar doğaya bırakıldı

Atmacalar yeniden doğaya salındı

Rize'de atmacalar doğaya bırakıldı

RİZE’nin Ardeşen İlçesi’nde gelenek olarak yaşatılan atmaca avcılığı ile yakalanan kuşlar, yeniden doğaya salındı.

Armağan Köyü’ndeki atmaca salım etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Kara ve Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve atmaca tutkunları katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, geleneksel olarak her yıl bu programı düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bölgemizde belki 1000 yıldır yapılmakta olan atmaca avcılığının gelecek nesillere aktarılması ve toplumda bilinç ve farkındalık oluşturulması için her yıl bu programları düzenliyoruz."

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise, atmacacılık yapan arkadaşlarımızın anılarını dinlediklerini, coğrafyayı gördüklerini belirterek, "Her tepenin, her vadinin, her derenin bir hikayesi var. Bu topraklarda yaşamanın da belli incelikleri ve detayları var. Atmacacılık yüz yıllardan beri gelen bir gelenek. Bu gelenek canlı tutuluyor ve yaşatmak için bu işi zevkle yapıyorsunuz" dedi.


Daha sonra Rize ve Artvin’in ilçelerinden gelen atmaca tutkunları yakaladıkları atmacaları doğaya bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel