Ordulu berberden hizmette sınır yok

Kurban Bayramı arifesinde vatandaşlar tıraş olmak için berberlere akın ederken, Ordu’da 65 yıllık berber 130’uncu bayramında müşterilerine hizmet veriyor.Ordu’da berber Selahattin Azaklı ve arkadaşı Cevat Kırış yıllardır vatandaşları bayrama hazırladıklar

Ordulu berberden hizmette sınır yok

Kurban Bayramı arifesinde vatandaşlar tıraş olmak için berberlere akın ederken, Ordu’da 65 yıllık berber 130’uncu bayramında müşterilerine hizmet veriyor.

Ordu’da berber Selahattin Azaklı ve arkadaşı Cevat Kırış yıllardır vatandaşları bayrama hazırladıklarını ifade ederken, geçmiş bayramları aradıklarını söylediler. 65 yıllık berber olan Sebahattin Azaklı, 130’uncu bayramını dükkanında geçirdiğini belirterek, “75 yaşındayım, 65 yıldan beri berberlik yapıyorum. Geçmiş bayramlara göre bu işler buralarda bitti. Eskiden işler çok güzeldi. Arkadaşlar daha çok gelip gidiyorlardı. Ortalık bitmek üzere, bizim işimizde bitti. Yaş 70 fakat iş bitmemiş. Devam ediyoruz, inşallah Allah izin verirse biraz daha devam edeceğiz. Eski arkadaşlarımız ile birlikte devam ediyoruz” diye konuştu.

59 yıllık berber olduğunu söyleyen 70 yaşındaki Cevat Kırış ise, “1955 yılında bu mesleğe başladım, halende devam ediyoruz. Geçmiş bayramlarda gençtik, daha çok zevk alıyorduk. Artık yaşlandık, bizim işimiz bitti. Bayramlardan artık çocuklar zevk alıyor” dedi.

Tıraş olmak üzere berber dükkanına gelen Osman Özkul ise, gençlere bayram kültürünü aşılamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bayram tıraşımızı olduk, hazırlıklarımıza başladık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler