Ordu'da ölümlü kazalar azaldı

Ordu Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 1 Ocak 2008 tarihinde başlayan proje kapsamında yürütülen etkin ve yaygın denetimler sonucunda 2008 yılının ilk 7 ayında büyük bir başarı sağlandı.2007 yılının ilk 7 ayına oranl

Ordu'da ölümlü kazalar azaldı

Ordu Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 1 Ocak 2008 tarihinde başlayan proje kapsamında yürütülen etkin ve yaygın denetimler sonucunda 2008 yılının ilk 7 ayında büyük bir başarı sağlandı.

2007 yılının ilk 7 ayına oranla Türkiye genelinde ölümlü kazalarda ölü sayısında yüzde 16.4 azalma olurken, Ordu'da ise yüzde 62.5 oranında azalma gerçekleşti. Türkiye genelinde yaralamalı kazalarda yüzde 1.2 azalma yaşanırken, Ordu'da yüzde 7 oranında azaldı, ancak yaralı sayısında yüzde 3.8 artış yaşandı.

Yapılan istatistik çalışmasına göre, 2008 yılı ilk 7 ayında şehir içinde meydana gelen trafik kaza nedenleri incelendiğinde şu bilgiler ortaya çıktı: "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak yüzde 15.6, kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak yüzde 13 , manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak yüzde 11.9, doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak yüzde 11.5, şerit ihlali yapmak yüzde 10.4."


Yapılan değerlendirmede, özellikle emniyet kemeri ve hız üzerine yapılan etkin denetlemelerin kazalardaki ölüm ve ağır yaralanmaların azalmasındaki en önemli faktör olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel