Ordu Devlet Hastanesi'nde bir ilk

Ordu Devlet Hastanesinde çarpıntı ve ritim bozukluğu şikayeti olan hastalar tedavi edilmeye başlandı.Ordu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ordu Devlet Hastanesi’nde çarpıntı ve ritim bozuklukları ilk defa uygulanan elektro fizyolojik çalışma ve ablasyon

Ordu Devlet Hastanesi'nde bir ilk

Ordu Devlet Hastanesinde çarpıntı ve ritim bozukluğu şikayeti olan hastalar tedavi edilmeye başlandı.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ordu Devlet Hastanesi’nde çarpıntı ve ritim bozuklukları ilk defa uygulanan elektro fizyolojik çalışma ve ablasyon yöntemi ile ortadan kaldırılıyor.

Yapılan işlem sayesinde hastalara daha önceleri medikal tedaviler uygulanıyorken günümüzde tıp dünyasında meydana gelen yeni gelişmelerle birlikte bu tedavi yöntemlerine ilave olarak elektro fizyolojik çalışma ve ablasyon denilen yeni yöntemler uygulamaya girdi. Uygulama sayesinde hastalar ilaç tedavisinden ziyade çarpıntıya neden olan kalbin içindeki problemli bölgenin, kalpte olmaması gereken dokunun koterizasyonla yok edilmesi sağlanıyor. Bu dokuyu ortadan kaldırdığı için hastalar hem ilaç kullanmak zorunda kalmıyor, hem de bu hastalıktan tamamen kurtuluyorlar.

DR. ÖZTÜRK: “BAŞARILI OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ordu Devlet Hastanesi Koroner Anjiyo Grafi ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezimizde birçok başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. Bu bizler için gurur vericidir. Hem bölge halkına hem de Ordu halkına son derece kaliteli ve etkili hizmeti kısa sürede ulaştırmanın hedefiyle bu yola çıktık. Anjiyo Grafi Ünitemizi başarılı ekibimizle bugünlere taşıdık ve bölgemiz için birçok ilke imza attık. Başarılarından dolayı tüm ekibimizi kutluyorum” dedi.

ALBAYRAK: “50 CİVARINDA HASTAMIZIN TEDAVİSİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.”

Ordu Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sezgin Albayrak, “Eskiden bu hastalarımız sadece ilaçla tedavi edilmeye çalışıyordu. Bu da son derece başarısız olmaktaydı. Hastalarımız ya kısmen tedavi oluyor ya da hayatlarını düzgün bir şekilde devam ettiremiyorlardı. İlaçla kalpte ritim bozukluğuna sebep olan böyleyi bir miktar baskılayabiliyorduk. Ordu Devlet Hastanesinde ben ve diğer kardiyolog arkadaşlarım bu tür hastalarımızın tedavisini kalıcı olarak elektro fizyolojik çalışma ve ablasyon dediğimiz yöntemle gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 50 civarında hastamızın tedavisini başarıyla gerçekleştirdik. Hastalarımız hastanemizden oldukça memnun bir şekilde ayrılıyorlar” şeklinde konuştu.

“HER ÇEŞİT RİTİM BOZUKLUĞUNUN ANJİYO İLE DÜZELTİLEMEZ”

Her çeşit ritim bozukluğunun anjiyo ile düzeltilemeyeceğini kaydeden Albayrak, “Anjiyo laboratuvarında yardımcı cihazlar eşliğinde sadece seçilmiş aritmi türlerinde tedavi yapılıyor. Özellikle bazı taşikardi türlerindeki bunların çoğu aslında doğuştan gelen hastalıklar. Bu tür taşikardileri ablasyon yöntemi dediğimiz yöntem ile yüzde 90 oranında başarı ile tedavi ediyoruz. Kalp pilini ise nabzı yavaş olan seçilmiş hastalara takıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel