Öğretmenlere Okutan nasihatı

Eğitime verdiği önemle tanınan, Öğretmen Lisesi mezunu olan ve her fırsatta okulları ziyaret ederek öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyen Vali Nuri Okutan, mesleğe yeni başlayacak olan öğretmenler ile sohbet ederek, genç öğretmenlere nasihatlerde bulundu.

Öğretmenlere Okutan nasihatı

Eğitime verdiği önemle tanınan, Öğretmen Lisesi mezunu olan ve her fırsatta okulları ziyaret ederek öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyen Vali Nuri Okutan, mesleğe yeni başlayacak olan öğretmenler ile sohbet ederek, genç öğretmenlere nasihatlerde bulundu. Öğretmenlik mesleğine olan sevgisini “Ben küçük yaşlardan beri hep öğretmen olmak istiyordum” cümleleriyle ifade eden Vali Nuri Okutan, “Öğretmen Okulu'nu bitirdim ancak öğretmen olamadım. Bu ülkenin geleceğine yön verecek nesilleri eğiteceksiniz. Bu ülke için ne kadar önemli olduğunuzun farkında olun” dedi.

Dünyanın her yanında öğretmenlerin, insan topluluğunun en fedakar ve en değerli varlıkları olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, “Öğretmenler yetiştirdikleri nesillerle toplumlara her zaman yön vermişlerdir. Sizler bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren baş tacımızsınız. Bu ülkenin gelişmesinin temel şartı eğitimdir. Ülke genelinde yapılan yatırımların eğitim ve kültürel alanda da desteklenmesi gerekir. Eğitim alanındaki yatırımların yapılamaması durumunda millet, millet olmaktan çıkabilir. Öğretmenler, bu milleti yüzyıllardır, millet bilinciyle ayakta tutmuş ve bugünlere getirmiştir.” şeklinde konuştu.

Trabzon'da da eğitim alanında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Okutan, “Biliyorsunuz, Trabzon, okul öncesi eğitimde Türkiye 2.'si, 3-4 yaş grubunda ise Türkiye 1.'si oldu. Bizim ille de birinci ya da ikinci olalım diye bir amacımız yok. Bizim asıl amacımız eğitimin ve özellikle de okul öncesi eğitimin öneminin anlaşılması ve toplumda yaygınlaşmasıdır. İnsanların hayatı boyunca edindiği bilginin yüzde 70'ini 0 ile 7 yaş arasında kazandığını göz önüne alırsak okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu görürüz. Sizlerin, bu ülke için, şehrimiz için, milletimiz için hayati önem taşıyan okul öncesi eğitime gönülden ve samimiyetle göstereceğiniz gayrete olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel