Neden Ortahisar tabelası yok ?

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Büyükşehir olmasının ardından Havalimanı girişine yazan Trabzon 306 bin nüfusu tabelası Büyükşehir belediye meclisinde tartışma konusu oldu. MHP’li Büyükşehir belediye meclis üyesi Ali Sağıroğlu, “ Trabzon Büyükşehir’in s

Neden Ortahisar tabelası yok ?

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Büyükşehir olmasının ardından Havalimanı girişine yazan Trabzon 306 bin nüfusu tabelası Büyükşehir belediye meclisinde tartışma konusu oldu. MHP’li Büyükşehir belediye meclis üyesi Ali Sağıroğlu, “ Trabzon Büyükşehir’in sınırları neresidir tam olarak bunu belirtilmesini sizden rica ediyorum. Trabzon’un yeni ilçesi Ortahisar’ın başlangıcı neresidir. Halk bunu merak ediyor. İlçeye giren girdiğini anlamıyor çünkü Trabzon 306 bin yazıyor. Buna açıklık getirimisiniz.” Diyerek Orhan Fevzi Gümrükçü oğluna sordu.

BİZDEN TABELA İSTEYİN VERELİM

Sorunun cevabına Gümrükçüoğlu, “ Büyükşehir’in belediye sınırları şehrin tamamıdır. Yani Çaykara’dan Sultanmurat yaylasından tutun Tonyanın yaylasına kadar olan mesafe komple Büyükşehir sınırıdır. Bu nedenle böyle bir tabela yapmadık. Mülkü sınırlar böyledir. Ortahisar tabelasının asılması tamamen Ortahisar ilçesinin inisiyatiftedir. Ama bizden isterseler bizler yardımcı oluruz.”dedi.  

GENÇ’DE CEVAPLADI

Konu ile alakalı söz isteyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ bana da böyle bir şikayet geldi. Ortahisar değil Trabzon yazıyor 306 bin diye. Bende mevzuattı araştırdım. Nasıl olur bu durum diye ve şöyle bir sonuç ile karşılaştım. Bu durum idari yani kaymakamlık bünyesinde bir durum ve tek merkezli ilçelerde uygulama böyleymiş. Tabela konmamasında bir sıkıntı yok koyarız.”ifade edildi.  

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel