Miniklerden insanlık dersi

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde minik öğrenciler tarafından anlamlı bir davranış, Gazze'de İsrail saldırılarında yaralanan insanlar için okul içinde bir kampanya başlattılar. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı'nın 07.01.2009 tarih ve 15 sayılı 2009/02 nolu G

Miniklerden insanlık dersi

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde minik öğrenciler tarafından anlamlı bir davranış, Gazze'de İsrail saldırılarında yaralanan insanlar için okul içinde bir kampanya başlattılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı'nın 07.01.2009 tarih ve 15 sayılı 2009/02 nolu Genelgeleri gereğince; İsrail'in saldırıları sonucunda kardeş ülke Filistin'in Gazze bölgesinde yüzlerce sivil ve çocuğun hayatini kaybettiği, binlercesinin de yaralanması nedeniyle, “Gazze'ye Yârdim Kampanyası” düzenlendi.

Bu genelge doğrultusunda Trabzon Arsin Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri Gazze şeridinde İsrail saldırılarında yaralanan insanlara yardım sağlamak için okul içinde bir kampanya başlattılar.

Kampanya sonucunda toplanan 598 TL okul müdürü İsmail Kahraman ve öğrenci ve öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gürsoy'a teslim ettiler.

Yardım kampanyasında görev alan çocuklar “Biz Türkiye'de olduğumuz için okuyabiliyoruz, ama onlar orda aç susuz kalıyorlar. Onlara yardım etmek istiyoruz. Bunun için okulumuzda yardım kampanyası başlattık. Bugün de topladığımız paraları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik” dediler.

Okul müdürü İsmail Kahraman ise, minik öğrencilerin bu anlamlı yardımlarından dolayı etkilendiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz Gazze'ye yardı ederek çok anlamlı bir iş yapmışlardır" dedi.

Haber:  Selahattin AYDINLI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel