Mahkumların Trabzonspor aşkı

Kütahya E tipi Açık ceza İnfaz Kurumu tarafından yaklaşık 100 mahkûmun el emeği göz nuru çini eserleri Trabzon Bölge İdari Mahkemesi’nin yanındaki binada sergileniyor. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın girişimiyle, Trabzon’un Uzunsokak mevkiinde Bölge İ

Mahkumların Trabzonspor  aşkı

Kütahya E tipi Açık ceza İnfaz Kurumu tarafından yaklaşık 100 mahkûmun el emeği göz nuru çini eserleri Trabzon Bölge İdari Mahkemesi’nin yanındaki binada sergileniyor.

 

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın girişimiyle, Trabzon’un Uzunsokak mevkiinde Bölge İdari Mahkemesi zemin katta bulunan sergi salonunda, Kütahya İnfaz Kurumu El sanatları sergisi 2’inci kez Trabzon’da açıldı. 4 bine yakın çini eserinin bulunduğu sergide, tablo, ayakkabı, giysi ürünleri de yer alıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, “Adalet Bakanlığının ve bizlerin desteğiyle birlikte, bu tür projelerlere topluma nitelikli insanlar kazandırıyoruz” dedi.

mahkumm.jpg

 

Kütahya E tipi Ceza Evi Müdürü Yardımcısı Mehmet Güvercin ise “Ceza evindeki hükümlü arkadaşlar hem sanat sahibi oluyorlar, kazandıkları para ile ailelerine destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

 

TS HAYRANLIĞI

Sergide mahkumların özellikle Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Trabzonspor için, yaptığı TS armalı çini tabak beğeni topluyor.

Kütahya İnfaz Kurumu El sanatları sergisinin açılışını yapan Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, “Biz bu örnekleri olumluya çevirmek için Adalet Bakanlığımız ceza evlerinde sanatı ve üretimi teşvik ve topluma nitelikli insanlar kazandırmak için birçok atölye kurduk. Kütahya’da kurulan çini atölyesi de bunlardan bir tanesi. Kütahya ceza evinde bu çini sanatını öğrendikten sonra oradaki mahkûmların çoğu topluma çini ustası olarak katılırlar ve kendilerini atölyelerde iş bulurlar. Ceza evinde çini atölyelerinde çalışan mahkûmlar elde ettikleri para ile ailelerine destek olurlar, ailelerini geçindiriyorlar” ifadelerini kullandı.

 

28 Mayıs – 18 Haziran tarihlerine kadar Trabzonlu vatandaşların hizmetine açık olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel