KTÜ'lü öğrenciler mahsur kaldı

Ağrı Dağı'na tırmanan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dağcılarından biri, deniz seviyesinden 4 bin 200 metre yükseklikte rahatsızlandı. Yüksekliğe bağlı bir sorun yaşadığı tahmin edilen üniversiteli dağcıyı kurtarmak için çalışmalar başlatıldı

KTÜ'lü öğrenciler mahsur kaldı

Ağrı Dağı'na tırmanan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dağcılarından biri, deniz seviyesinden 4 bin 200 metre yükseklikte rahatsızlandı.

Yüksekliğe bağlı bir sorun yaşadığı tahmin edilen üniversiteli dağcıyı kurtarmak için çalışmalar başlatıldı. Ağrı Dağı'na Iğdır rotasından 16 Şubat günü tırmanan KTÜ'den 9 kişilik ekip, 19 Şubat günü 4 bin 200 metreye kam attı.

 KTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kulübüne üye sporculardan Fatih Tosun'da dün (19 Şubat) görülen rahatsızlık üzerine Iğdır Valiliğinden yardım istendi.

Türk Silahlı Kuvvetler'e ait bir helikopter, kötü hava koşulları yüzünden dağın yüksek kesimlerine çıkamadı ve 3 bin 200 metreye kurtarma çalışması için Dağcı Selçuk Çolak ile bir arkadaşanı bıraktı. Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Ağrı Dağı'nadki gelişmeleri doğruladı ve Rize, Erzurum, Erzincan'dan dağcıları Ağrı Dağı'ndaki hasta dağcının kurtarılması için bölgeye yönlendirdiklerini bildirdi.

Karaca, "Yükseklikten kaynaklanan bir rahatsızlık olabilir. Ancak, genç dağcının sağlık durumu giderek ciddileşiyor. Helikopter, üç kez Ağrı Dağı'na gitti ama başarılı olamadı. Hava durumu biraz düzelirse, dağcı kurtulacak. Iğdır Valiliği tarafından kurtarma çalışmaları yürütülüyor" dedi.

Daha önceki haberimiz:

KTÜlü öğrenciler mahsur kaldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel