Kop Dağı’nda çığ yolu kapattı: 14 yıllık tünel sorunu yeniden gündemde
Bayburt ile Erzurum arasındaki kara yolu üzerinde bulunan Kop Dağı Geçidi’nde yoğun kar yağışının ardından sabah saatlerinde çığ meydana geldi. Çığın yolu tamamen kapatmasıyla birlikte ulaşım kesildi, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışının ardından sabah saatlerinde düşen çığ nedeniyle Bayburt–Erzurum kara yolunda trafik durduruldu. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, yolu yeniden ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışma başlatırken, güvenlik gerekçesiyle trafik kontrollü olarak kapatıldı.
Tünel tamamlanamadı, sorun her kış tekrar ediyor
Kış aylarında sık sık kapanan Kop Dağı Geçidi’nde yaşanan son olay, uzun süredir tamamlanamayan Kop Tüneli’nin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Bayburt–Erzurum sınırında, Bayburt Group İnşaat tarafından 2012 yılında yapımına başlanan tünelin, aradan geçen 14 yıla rağmen tamamlanamaması nedeniyle güzergâhta her kış benzer sorunlar yaşanıyor.

Sürücüler zor anlar yaşıyor
Güzergâhı kullanan ağır tonajlı araç sürücüleri ile yolcu taşımacılığı yapan firmalar, Kop Dağı Geçidi’nin dik rampaları ve keskin virajları nedeniyle özellikle kış aylarında ciddi zorluklarla karşılaşıldığını belirtiyor. Sürücüler, tünelin gecikmesinin ulaşımı her yıl aksattığını ifade ediyor.
Karayolları ekiplerinin çığın temizlenmesine yönelik çalışmaları sürerken, yolun yeniden ulaşıma ne zaman açılacağı yapılacak çalışmaların ardından netlik kazanacak.
Kaynak:İHA