"Kimse evsiz kalmasın"

Trabzon Maçka Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan ve 45 köyden 45 aileye ev sahibi yapacak olan 'Kimse Evsiz Kalmasın' projesi Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı temel atma töreniyle başladı. Okutan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaş

"Kimse evsiz kalmasın"

Trabzon Maçka Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan ve 45 köyden 45 aileye ev sahibi yapacak olan 'Kimse Evsiz Kalmasın' projesi Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da katıldığı temel atma töreniyle başladı.

Okutan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşayan herkesin sosyal sorumluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Bu ülkede yaşayan herkesin fakir fukaraya yardımda bulunması bir sosyal sorumluluk gereğidir. Eğer böyle olmazsa sahip olduğumuz mali imkanların çok anlamı olmadığı görülecektir.

Bu çerçevede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü hareket ediyor. Yiyecek, giyecek, ilaç ve barınma gibi yardımlar yapılıyor. Bunlar çok önemli ve anlamı olan yardımlardır. Bu çerçevede bu doğrultuda bir proje hazırlayarak uygulamaya koyan Maçka Kaymakamımızı ve mütevelli heyet üyelerimizi kutluyorum ve çalışmalarının devamını diliyor ayrıca da teşekkür ediyorum.

Bu konuda çok ciddi bir kaynak var. Meslek edindirme ve istihdama yönelik çalışmalarımıza SYDV Genel Müdürlüğü ciddi katkılarda bulunuyor. Bütün kaymakamlıklardan bu tür çalışmalar bekliyoruz. Yeter ki doğru dürüst ve ayakları yere basan ve herkes tarafından kabul edilebilir projeler olsun.''
Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise konuşmasında, 'Kimse Evsiz Kalmasın' projesiyle 45 fakir aileye sosyal amaçlı konut kazandırmak amacıyla projenin geliştirdiğini ifade etti.

Kayhan, 45 köy için proje bedeli yaklaşık olarak 700 bin YTL olduğunu da kaydetti.
Konuşmalardan sonra Vali Okutan Belediye Başkanı Canalioğlu ve kendisine ev yaptırılan Fatma Bayram birlikte evin ilk harcını koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel