Karadeniz'deki kirliliği önlemek için eğitim programı

 Karadeniz'de kirliliğin önüne geçmek amacıyla yürütülen Türkiye-Romanya ortak projesi kapsamında Trabzon'da 5-8 Ekim'de eğitim programı düzenlenecek.Trabzon Ticaret Borsası'ndan (TTB) yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en verimli denizlerinden biri olar

Karadeniz'deki kirliliği önlemek için eğitim programı

 Karadeniz'de kirliliğin önüne geçmek amacıyla yürütülen Türkiye-Romanya ortak projesi kapsamında Trabzon'da 5-8 Ekim'de eğitim programı düzenlenecek.

Trabzon Ticaret Borsası'ndan (TTB) yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en verimli denizlerinden biri olarak bilinen ancak çevresel atıklar yüzünden hızla kirlenen Karadeniz için Türkiye-Romanya ortaklığı ile uygulanan Avrupa Birliği projesi kapsamında 5-8 Ekim'de Trabzon'da eğitim programı gerçekleştirileceği belirtildi.

Program ile Karadeniz'in kirlenmesine sebep olan faktörlerden gübre kullanımının bilinçli yapılmasını sağlamak hedefleniyor. Türkiye'den Of Ziraat Odası, Romanya'dan ise Dünyada Sürdürülebilir Kalkınma için Çevre ve İnsanı Koruma Derneğinin işbirliği, Trabzon Ticaret Borsası'nın proje ortaklığı ile Aralık 2012'de başlatılan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kirliliğe sebep olanların yerine alternatif gübre çeşitlerinin kullanılmasının sağlanmasına yönelik proje kapsamında toplantılar yapılacak, Trabzon ve Giresun'da arazi ve denizde incelemelerde de bulunulacak. 30 çiftçinin katılacağı toplantılarda yerli ve yabancı bilim adamları ile uzmanlar tarafından alternatif gübre yöntemleri, çevre kirliliği, organik gübre kullanımı konularında bilgiler verilecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel