Keklikler Kavak'ta doğaya uyum sağladı

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Kavak'ta doğaya salınan kekliklerin, doğaya uyum sağladığı bildirildi.Kavak Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Könez, yaptığı açıklamada, Gaziantep Keklik Üretim Çiftliğinden getiril

Keklikler Kavak'ta doğaya uyum sağladı

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Kavak'ta doğaya salınan kekliklerin, doğaya uyum sağladığı bildirildi.

Kavak Avcılar Derneği Başkanı Muharrem Könez, yaptığı açıklamada, Gaziantep Keklik Üretim Çiftliğinden getirilerek Göçebe köyü mevkisine bırakılan kınalı kekliklerin çoğunun doğaya uyum sağladığını söyledi.

Kekliklerin salındığı araziyi gezdiklerini anlatan Könez, "Keklikler doğaya uyum sağlamıştır. Yine de dernek olarak bu kekliklerin çoğalması için yemleme dahil tüm imkanlarımızı kullanacağız" dedi.

Könez, kekliklerin kene gibi zararlı böcekleri de yemesi nedeniyle kırsalda yaşayan insanlara sağlık bakımından faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel