Karadeniz’de kış sertleşti: O ilde taşımalı eğitime ara verildi

Sinop genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Merkez ilçeye bağlı bazı köylerde taşımalı eğitime tedbir amaçlı ara verildi.
Karadeniz’de kış sertleşti: O ilde taşımalı eğitime ara verildi

Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına almaya hazırlanan soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle eğitime zorunlu molalar başladı. Gümüşhane Valiliği ve Sinop Valiliği, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak adına 12 Ocak Pazartesi günü için tatil kararları aldı.

Gümüşhane’de İl Genelinde Eğitime Ara

Gümüşhane’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 12 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayacak kar yağışının gün boyu yoğunlaşarak devam etmesi bekleniyor. Bu verilere dayanan Gümüşhane Valiliği, il genelinde radikal bir karar aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar ve buzlanma riskine binaen, il merkezi ve tüm ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kreşlerde 12 Ocak 2026 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Çalışan Annelere İdari İzin Müjdesi Gümüşhane’deki karar sadece öğrencileri kapsamıyor. Valilik açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, malul ve ağır kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Ayrıca, çocuğu kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden kadın personellerin de Pazartesi günü idari izinli olacağı kaydedildi.

Sinop’ta Taşımalı Eğitime Fren

Bölgenin bir diğer ili Sinop’ta ise kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteriyor. Sinop Valiliği, merkez ilçeye bağlı köylerde taşımalı eğitime ara verildiğini duyurdu. Alınan tedbir kararı gereği; Merkez ilçeye bağlı Akbaş, Altınyayla, Çakıldak, Eymür, Göller, Göllü, Kirençukuru, Oğuzeli, Sazlı, Tepealtı, Tıngıroğlu ve Türkmen köylerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler 12 Ocak Pazartesi günü okula gitmeyecek.

Sinop’ta ayrıca bu güzergâhlardaki özel servis taşımacılığı da durduruldu. Sinop’un diğer ilçelerindeki eğitim durumuyla ilgili kararın ise hava şartlarına göre İlçe Kaymakamlıkları tarafından verileceği ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.