Karadeniz'de hamsi kayboldu!

Necipoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avının, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle ekim ayında başladığını hatırlattı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsinin, daha soğuk sulara sahip ola

Karadeniz'de hamsi kayboldu!

Necipoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi avının, sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde gitmesi nedeniyle ekim ayında başladığını hatırlattı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hamsinin, daha soğuk sulara sahip olan Karadeniz'deki ülkelere kaçtığını vurgulayan Necipoğlu, bu nedenle Türk balıkçılar olarak günlerdir hamsi avı gerçekleştiremediklerini kaydetti.

EN KÖTÜ SEZON

Son yılların en kötü hamsi avı sezonunu yaşadıklarını vurgulayan Necipoğlu, "Hamsi avı kasım ayında başlar, havaların soğuk gitmesiyle bu dönemlerde bollaşırdı. Ancak bu sezon sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle hamsi adeta kayboldu. Şu anda hamsinin bir kısmı soğuk sulara sahip Karadeniz ülkelerine göç ederken, bir kısmı da soğuk olmasından dolayı denizin dibine inmiş durumda. Türk balıkçılar olarak son yılların en kötü sezonunu yaşıyoruz" dedi.

BALIKÇILAR MAĞDUR

Necipoğlu, geçen sezon 600 bin ton hamsi avının yapıldığını, bu sezon ise bu rakamın sadece 100 bin ton olarak gerçekleştiğine işaret ederek, hamsi avının istenilen düzeyde yapılamaması nedeniyle balıkçıların mağdur olduklarını aktardı.

Umutlar deniz dibindeki hamsilerde

Şubat ayı sonuna kadar hamsi avının gerçekleşmeyeceğini ifade eden Necipoğlu, "Deniz dibindeki sürülerin, ortaya çıkmasını umuyoruz. Bu gerçekleşirse hamsi avı tekrar başlayacaktır. Ancak hamsi avının şubat ayının sonlarından önce gerçekleşmesi mümkün görülmemektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel