Karadeniz'in dağlarında sisin altında çekilen film Oscar adayı

Türkiye'nin 89. Akademi Ödülleri'ndeki adayı "Kalandar Soğuğu" filmi oldu.

Karadeniz'in dağlarında sisin altında çekilen film Oscar adayı

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği filmin dünya prömiyerini Tokyo'da gerçekleşmişti. Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek film belli oldu. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sinema alanındaki meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul, ABD’de yapılacak 89. Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalında Türkiye Adayını belirledi. 

Başvuran 9 filmin değerlendirildiği kurulda yönetmenliğini Mustafa Kara'nın yaptığı "Kalandar Soğuğu" filmi seçildi.



HANGİ ÖDÜLLERİ ALDI?

Doğa, insan ve hayvan ilişkisinin naif bir portresi olan ve Karadeniz’in masalsı yeşilliklerinde geçen Kalandar Soğuğu filmi ödüle doymuyor!

Mustafa Kara’nın ikinci uzun metraj filmi Kalandar Soğuğu Avrupa’nın saygın festivallerinden biri olan Festival Premiere Plans’den ödülle döndü. Dünya prömiyerini kasım ayında Tokyo’da gerçekleştiren film, Festival Premiers Plans D’angers’de Jüri özel ödülüne layık görüldü. Jüri başkanı ödülü filmin yönetmeni Mustafa Kara’ya takdim ederken "Pek çok sahnesiyle yıllarca aklımızdan çıkmayacak, bu masalsı film jüri üyelerini derinden etkiledi" şeklinde konuştu.

Kalandar Soğuğu, geçtiğimiz ay 52. si düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmş ve Uluslararası yarışmada ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü. Filmin ödül yolculuğu 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel