Kaçak yapılaşmaya son verdi!

Vali salihoğlu yayımladığı genelgede “Yayla mevsiminin sona ermek üzere olduğu günlerde mera ve yaylaklarda kaçak yapılaşmaya gidildiği duyumları alınmaktadır. Bu nedenle,Belediye mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerde belediye zabıtası ve genel güv

Kaçak yapılaşmaya son verdi!

Vali salihoğlu yayımladığı genelgede “Yayla mevsiminin sona ermek üzere olduğu günlerde mera ve yaylaklarda kaçak yapılaşmaya gidildiği duyumları alınmaktadır.

Bu nedenle,Belediye mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerde belediye zabıtası ve genel güvenlik görevlilerince, diğer yerlerde, mera birimi görevlileri ve jandarma ekiplerince,gerekli denetimler yapılarak, 4342 sayılı Mera Kanunu'nun 20. maddesine aykırı davrananlar hakkında durumuna uygun 775, 3091, 3194 sayılı kanunlar uygulanacaktır.

Yapılan işlemler yıl sonuna kadar 15 günde bir Valiliğe bildirilecektir.Bu konuda İl Merkezinde ilgili Vali Yardımcısı, ilçelerde kaymakamlar, belediye başkanları ve muhtarların konu üzerinde hassasiyetle durması, bir aksaklığa yol açılmamasını,ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gerekli işlem yapılmasını sağlayacaklardır. Bilginizi, genelgenin ilgililere tebliğini ve gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.” dedi.


Vali Enver Salihoğlu, açıklamasının devamında şunları ifade etti:
“Yaylalarımız devletin koruması altındadır, dolayısıyla özel mülkiyet söz konusu değildir. Kanunlar incelendiğinde açıkça görülüyor ki; Yaylalara hiçbir yapı yapılamaz. Ancak hayvancılıkla uğraşanlar hayvan barınaklarının yanında geçici konutlar yapabilirler, Denetimlerimizi sıkılaştırıyoruz.

Yetkilerimizi sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi ceza kanununda çevre kanunun da ağır para ve hapis cezaları var. Denetimlerimiz ve uygulamalar sıklaşarak devam edecek. Gümüşhane'nin 450 yaylasından faydalanan vatandaşlar,mera ve yaylakları sürmek,ekmek,yol ve inşaat yapmak,ormanlarından ağaç kesmek ve çıra çıkarmak suretiyle tahrip etmeyecekler bu konuda tüm insanlarımızı sorumluluğa davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel