İpekyolu işadamları TTSO'da

Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği önderliğinde sivil toplum kuruluşları ve Trabzon Valiliği'nin de desteğiyle organize edilen 1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Tanıtım Toplantısı bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda

İpekyolu işadamları TTSO'da
Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği önderliğinde sivil toplum kuruluşları ve Trabzon Valiliği'nin de desteğiyle organize edilen 1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi Tanıtım Toplantısı bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Dış Ticaret Müşteşarlığı Müşteşar Yardımcısı Abdullah Köten, DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan İl Jandarma Komutanı Yüksel Sönmez, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Belediye Başkan Vekili Kemal Kılıç, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, KTÜ Rektörü İbrahim Özen ve ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, Dış Ticaret Haftası kapsamında 16-19 Ekim tarihlerinde Dış Ticaret Müsteşarlığı, TİKA, DEİK ve DKİB tarafından Trabzon'da 1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Söz konusu organizasyon çerçevesinde tarihi İpekyolu güzergahındaki ülkeler ile komşu ülkelerin İpekyolu coğrafyasındaki iş fırsatlarını en üst düzeyde değerlendirmelerine yönelik bir platform hedeflendiğini kaydeden Köten “Organizasyona Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, KTÜ, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası, TÜRSAB ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti katkı sağlamaktadır.

İpekyolu güzergahı üzerinde ve çevresinde yer alan 20 ülkeden, bakan, bakan yardımcısı, büyükelçi, üst düzey bürokrat, TSO başkanları, işadamları ve basın mensuplarının katılımıyla, seminer, yuvarlak masa toplantıları ve ikili iş görüşmelerini kapsayan program dahilinde gerçekleşecek programa 250'ye yakın yabancı konuk iştirak edecek" dedi.

Köten, bölge işadamları arasında stratejik işbirliği fırsatlarını değerlendirmeye yönelik iş görüşmelerini müteakip, müteahhitlik, turizm, tarım, eğitim ve finans sektörlerinde yoğun çalışmalar yapılacağını belirterek “İş adamları zirvesiyle eş zamanlı olarak Forum Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezi'nde 50'yi aşkın firmanın katılımıyla 'Karadeniz Tarım ve Gıda Fuarı düzenlenecektir.

Tarihi İpekyolu güzergahında bulunan güzide ilimiz Trabzon'un kültürel değerlerinin yanı sıra Orta Asya'dan Avrupa'ya uzanan bölgedeki özel konumu, hızlı ve istikrarlı ekonomik girişimi, yetiştirdiği değerli girişimciler ve nitelikli işgücü bu önemli organizasyonları Trabzon'da gerçekleştirmemizin en önemli nedenleridir" diye konuştu.

Trabzon'un Türkiye'nin Karadeniz'e açılan en önemli kapısı olduğunu vurgulayan Köten “Tarih boyunca hep uluslararası boyut kazanmıştır. Bugün de bu önemini sürdürmektedir.

Bu zirvenin Trabzon'da yapılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün konuyla ilgili meslektaşlarımızla bir araya gelip programa son şeklini verdik. Umuyoruz ki Karadeniz ve Türkiye'ye yakışır uluslararası bir zirve düzenleyeceğiz.

Bu zirvede en önemli husus 1. Karadeniz İpekyolu Zirvesi olarak düzenlenmesi, bunun anlamı şu bu zirve bundan sonra da daha geniş bir şekilde, daha geniş katılımlarla sürecektir. Trabzon yakın bir gelecekte sadece bölgenin değil, dünyanın, ekonomik, ticari ve kültürel merkezi konumuna gelecektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel