İhmaller zinciri sonu oldu

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde bahçedeki salatalıklardan toplamak isteyen Ahmet Peken (35), bir anda dengesini kaybederek düşerken baldırına demir çubuk saplandı. Kendi imkânlarıyla demir çubuğu çıkartan Peken, hemen yakınları tarafından Vakfıkebir Devle

İhmaller zinciri sonu oldu

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde bahçedeki salatalıklardan toplamak isteyen Ahmet Peken (35), bir anda dengesini kaybederek düşerken baldırına demir çubuk saplandı. Kendi imkânlarıyla demir çubuğu çıkartan Peken, hemen yakınları tarafından Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne ardından da KTÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Peken’in yakınları Vakfıkebir Devlet Hastanesi yetkilileri ve doktorları hakkında suç duyurusu yapacaklarını belirterek, “Ahmet’i ihmaller zinciri öldürdü” iddiasında bulundular.

5 gün önce Kavaklı Köyü’ndeki evinin bahçesinde bulunan salatalıklardan almak isteyen Ahmet Peken, bir anlık dalgınlık sonucunu dengesini kaybederek yere düştü. Peken’in baldırına bu sırada demir çubuk saplandı. Demir çubuğu kendi imkanlarıyla çıkaran Ahmet Peken, yakınları tarafından hemen Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yarası pansuman edilen ve bir gece müşahade altında tutulan Peken, ertesi gün ameliyata alındı.

İlk ameliyatın ardından ikinci bir ameliyat olması gereken Peken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ameliyatı yapılmasına rağmen iki kez kalbi duran Ahmet Peken bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  Ahmet Peken’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, Peken ailesi sinir krizleri geçirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan ve Koptur Balık Unu ve Yağı Fabrikası’nda çalışan Kavaklı köyü eski muhtarlarından Mehmet Peken’in oğlu Ahmet Peken, bugün öğle namazına müteakip Kavaklı Köyü’nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde toprağa verilecek. 

 Ahmet Peken’in Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ndeki ihmaller zinciri yüzünden öldüğünü ve bu nedenle hastane yetkilileri ve ilgili doktorları hakkında suç duyurusunda bulundular belirten Olcay Tokul, “Vakfıkebir Hastanesi’ni şikayet edeceğiz. Müdahaleyi geç yaptılar. Biz doktora demir battığını söyledik. Doktor, normal bir dikiş atar gibi dikişi attı, ‘iki günde bir gel pansuman edelim’ dedi ve taburcu edecekti. Ancak Ahmet ‘bağırsaklarım ağrıyor’ diye adeta feryat ediyordu. Ben doktora ısrar ettim. Sonra röntgen çektiler, doktor bağırsaklarında gaz olduğunu söyledi.

Israrımız üzerine o gece hastamız müşahede altında tutular. Ertesi sabah fenalaşınca hemen ameliyata aldılar. Ameliyatı yapan doktorun da hastamıza demir battığından haberi yokmuş. Ameliyat eden doktorun ne hastasını ameliyat ettiği belli değil. Bu nasıl hekimlik? Vakfıkebir’de makat bölgesindeki bağırsakla ilgili ameliyatı yapamadılar ve bizi KTÜ Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler. Burada ameliyatı yapıldı ama makat bölgesindeki bağırsaktan kana sıvı karıştı ve Ahmet’i maalesef kaybettik. Ahmet’in ölümü tamamen bir ihmaller zincirinden dolayıdır. Vakfıkebir Hastanesi’ndeki ilgili kişiler hakkında şikayetçi olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel