Herşey Sağlıklı Yaşam İçin …

 “Haydi doğaya, haydi yürüyüşe” sloganıyla hareket eden, topluma ve özellikle gençlere doğa bilincini aşılamak, kazandırmak ve sevdirmek amacıyla Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği yönetici ve üyeleri Maçka Hamsiköy Yaylaları’na doğa yürüyüş

Herşey Sağlıklı Yaşam İçin …

 

“Haydi doğaya, haydi yürüyüşe” sloganıyla hareket eden, topluma ve özellikle gençlere doğa bilincini aşılamak, kazandırmak ve sevdirmek amacıyla Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği yönetici ve üyeleri Maçka Hamsiköy Yaylaları’na doğa yürüyüşü düzenledi. 
 
Doğasının yanı sıra özellikle de sütlacı ile ünlü Hamsiköy ve şelalelerini tanıma ve tanıtma amaçlı yapılan geziye Tabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman  Koçoğlu, Dernek Başkanı Coşkun Erüz, Tabiatı Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi ve doğa uzmanı Ali Çankaya ile birlikte  kalabalık doğasever grubu katıldı.
Yürüyüşe Çıralı Köyü’nden başlayan kafile burada, Hamsiköy’ün doğal güzelliklerinin yanı sıra, yeni açmakta olan rengarenk çiçeklerle bezenmiş vadinin eşsiz güzelliğini seyrederek bol bol fotoğraf çektiler. 
 
Kimi zaman taşlı yolda, kimi zaman orman içerisinde  süren bol oksijenli yürüyüşün ardından vadinin tam karşısında görülen beyaz köpükleriyle traverten oluşumu  kayalardan akan şelalelerin çıkardığı ses ve muhteşem görüntüsü katılımcıları daha da coşturdu. 
 
Gezi sonunda yapılan değerlendirmede grupta bulunan uzman ve idareciler diğer yaylalarda görülen betonlaşmanın burada da tekerrür etmeden önüne geçilmesi görüşünde birleşirken, yine gurupta bulunan bir diğer proje uzmanı Sedat Türkmen  traverten oluşumunun bulunduğu bu bölge ve şelalelerin, mutlaka koruma altına alınarak planlı bir çalışma sonucu turizme kazandırılmasının üzerinde önemle durulması gerektiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel