Haber61.net ajandası

TRABZONSPOR SOMA’DA ACIYI PAYLAŞACAKSoma’da yaşanan maden faciası sonrası şehit olan işçilerimizin yaralarının sarılması noktasında başlatılan kampanyalara Trabzonspor’da duyarsız kalmıyor.Trabzonspor bugün oynanacak Antalyaspor maçının ardından Pazartesi

Haber61.net ajandası

TRABZONSPOR SOMA’DA ACIYI PAYLAŞACAK

Soma’da yaşanan maden faciası sonrası şehit olan işçilerimizin yaralarının sarılması noktasında başlatılan kampanyalara Trabzonspor’da duyarsız kalmıyor.

Trabzonspor bugün oynanacak Antalyaspor maçının ardından Pazartesi günü havayolu ile İzmir’e gidecek olan ve daha sonra karayolu ile Manisa’ya geçecek. Kafilede yabancılar ve milli takımlara giden oyuncular dışında yerli oyuncular teknik heyet ve yöneticiler olacak

Spor Kulüpleri ve TFF bir-birinden anlamlı organizasyonlarla Soma’da gözü-yaşlı ailelerin yanında olmak için adeta seferberlik ilan etti. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu haber61.net’e yaptığı açıklamada “Üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya devem edeceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Soma’da yaşanan yangın 76 milyonun yüreğinde yanmaya devam ediyor. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı” dedi.

 

“YILMAZ ÖZDİL’İN TERBİYESİZLİĞİ” 2. SAYFADA

YILMAZ ÖZDİL’İN TERBİYESİZLİĞİ

Yorumları, kısa anlatımları ve açık ifadeleriyle her zaman taktir toplayan bir gazeteci ve köşe yazarı olan Yılmaz Özdil’in Soma maden faciası ile ilgili yaptığı yorum herkesi şok etti.

Soma'da onlarca işçimizin işçimizin şehit olduğu acı kaza sonrası  yaptığı açıklamada kullandığı "O işçiler için bu kaza normaldir hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu" sözü kan dondurdu. Özdil, o işçiler Başbakan Erdoğan'ın Manisa ve İzmir'deki mitinglerine para karşılığı katıldıklarını ve Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunduklarını bu sebepten dolayı da bu kazanın onlara müstahak olduğunu söyledi.

Özdil’i bu çirkin ve mesnetsiz açıklamalarından dolayı kınıyoruz. Böyle ortamlarda herkes diline-kalemine-sahip çıkmalı ve nasıl mesajlar vereceğini çok iyi bilmeli. Doğrusu bu açıklama kara bir leke olarak Türk basın tarihine geçecek. Özdil’i özür dilemeye davet ediyoruz.

 

“TRABZON’DA KAÇ İŞSİZ VAR?” 3. SAYFADA

TRABZON’DA KAÇ İŞSİZ VAR?

İş-Kur Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin, geçen ay itibarıyla şehirde 22 bin 251 işsiz olduğunu açıkladı. Trabzon’da işsizlerin sayısı yüzde 18 oranında arttığını dile getirdi.En fazla işsizliğin 22-25 yaş grubunda  görüldüğünü söyleyen Sezgin “İşsizlerin yaş gruplarına göre dağılımında en fazla işsizliğin 5 bin 644 sayıyla 25-29 yaş arasında görülüyor.Bunu 4 bin 150 kişisi ile 20-24 yaş gurubu taktir ediyor. Öğrenim durumlarına göre ise ilk sırayı 9 bin 230 kişiyle ilköğretim mezunları alıyor” diye konuştu.

İş-Kur Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin, Nisan ayı sonu itibarıyla ise işsizlerin 5 bin 684’ünün işe yerleştirildiğini, geçen yıla göre işe yerleştirmenin de yüzde 73 arttığını vurgulayarak İl Müdürlüğünün ülke genelinde işe yerleştirme beşinci sıraya yükseldiğine dikkat çekti.

 

“AMAN ÖLDÜREN AKINTIYA DİKKAT!” 4. SAYFADA

 

AMAN ÖLDÜREN AKINTIYA DİKKAT!

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı aralarında Trabzon’un da olduğu 12 ilin valiliğine gönderdiği yazıda havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sahillerde denize giren vatandaşların can güvenliğini tehdit eden su akıntılarına karşı uyardı.

2010-2013 yılı arasında Karadeniz sahilinde 205 boğulma vakası meydana gelirken 35 kişi yaşamını kaybetti. Geçen Yıl Trabzon’da denizde boğulma vakası ile ölenlerin sayısı ise 9 olarak tespit edildi.

Karadeniz’in cilvesi olan akıntıya dikkat çeken yetkililer “Kumsal sahil yapılarında büyük dalgaların oluşturduğu kum tepeciklerin arkasında yeni dalgalar nedeniyle toplanan ağır su kütleleri en ince yerinden yarılır ve bu yarıklar, sahil ile kum tepeciği arasındaki su, çok güçlü bir akıntı olarak denize boşalır.Buna çeken akıntı denir.Denize girecekler çok dikkatli olmalı” dendi.

 

“SİYASETÇİLERİMİZ SOMA’YA NE KADAR YAKIN?” 5. SAYFADA

 

SİYASETÇİLERİMİZ SOMA’YA NE KADAR YAKIN?

Azerbaycan parlamentosundan bazı milletvekilleri, Soma'ya ulaştırılmak üzere maaşlarının bir kısmını bağışladı. Helal olsun. Azerbaycan parlamentosunun aldığı bu karar gerçekten çok anlamlı.

550 milletvekiline sahip TBMM’de acaba kaç siyasetçimiz ve bakan maaşlarını Soma’ya bağışlayacak. Siyasetçilerimiz böyle zamanlarda atıp-kesmeyi çok iyi başarıyor ama somut yardımlar ve destek noktasında kimse üzerine düşeni yapmak istemiyor. İktidarından muhalefetine kadar siyasetçilerimiz acaba ne kadar Soma’ya yakın, ne kadar duyarlı?

Trabzon’un 6 milletvekilinin Soma’da yaşanan acıların sarılması noktasında  “yardım kampanyası başlatılması” için öncülük yapmasını öneriyoruz. Bakalım bu çağrımıza nasıl kulak verecekler.

 

“O FUTBOLCUYA HELAL OLSUN!” 6. SAYFADA

 

O FUTBOLCUYA HELAL OLSUN!

Soma’da madenden yaralı kurtulan ve sedyeye yatarken “Çizmemi çıkarayım  kirlenmesin” diyen Murat Yalçın, ‘Yeni Bir Gün’ programına telefonla bağlandı.

Ev borcu olduğu için yeniden madene girip çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Yalçın; sunucular Simge Fıstıkoğlu ve İpek Durkal’ın ısrarlarına rağmen ne kadar borcu olduğunu söylemedi.

Yalçın’ın konuşmasını dinleyen Tümer Metin, program sonunda  Yalçın’ı cep telefonundan aradı. Metin, “Artık Murat kardeşimin borcu yoktur” diyerek, madencinin ev borcunu üstlendiğini söyledi.

Kendisi de Zonguldak Kozlu’da yaşayan maden işçisi bir babanın oğlu olan ve facianın ardından tüm röportaj tekliflerini reddeden Metin, içinde bulunduğu ruh halini ilk kez anlattı. Çocukluk yıllarında babasını her sabah  helalliğini alarak uğurladıklarını anlatan Metin, 1983 yılında Kozlu’da meydana gelen grizu patlamasının ardından yıllarca burnuna yanık et kokusunun geldiğini ve Soma faciasıyla birlikte bu travmasının yeniden canlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel